GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla

Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2020 / 09:29
Autor: SEEbiz / Fena
TUZLA - Međunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je blagi pad broja putnika za 3,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici.

U januaru ove godine evidentirano je 35.188 putnika, dok je istog mjeseca prošle godine evidentiran 36.341 putnik, podaci su Međunarodnog aerodroma Tuzla. Broj putnika na aerodromu u Tuzli dostigao je 2019. godine 593.050 putnika i porastao za 1,4 posto u odnosu na 2018. godinu.

Rukovoditeljica Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju tuzlanskog aerodroma Edina Šišić je za Fenu kazala da je mali pad broja putnika vezan za reduciranje određenih linija tokom zimskog letenja.

"Nema naznaka da je pad broja putnika vezan za svjetsku, globalnu pojavu koronavirusa", kazala je Šišić dodavši da je aerodrom Tuzla u uskoj saradnji s Ministarstvom zdravlja Tuzlanskog kantona i Graničnom policijom BiH.

"Poduzete su mjere samozaštite uposlenika i za sada nismo imali pojave putnika sa simptomima koronavirusa... Obaveza ja aviokompanije da prijavi ukoliko je neko od putnika pokazao znake bolesti i da odmah po slijetanju to prijavi graničarima", kazala je Šišić.

Tagovi: Aerodrom Tuzla, Edin Šišić
PROČITAJ I OVO
Stiže državna pomoć za srpske hotele
POMOĆ
Stiže državna pomoć za srpske hotele
BEOGRAD - Isplata ove pomoći odobrena je za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi, a odluka o ovoj pomoći doneta je u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije virusa korona.
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
NAJAVE
Marić: Veledrogerijama 300 milijuna kuna do kraja tjedna
ZAGREB – Ministar financija Zdravko Marić rekao je danas vezano za dug veledrogerijama da će se 300 milijuna kuna koje će se platiti u okviru preraspodjele i prije rebalansa, planira provesti do kraja ovog tjedna, te vjeruje kako neće doći do nestašice lijekova.
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
FLEKSIBILNO
MK Mountain Resort uveo fleksibilne uslove rezervecije sa covid garancijom
BEOGRAD - Kompanija MK Mountain Resort objavila je danas da je uvela fleksibilnje uslove rezervacije sa covid garancijom, koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti, te da je mesec i po dana pred otvaranje zimske sezone, hotel "Grand" na Kopaoniku spreman da primi goste.
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
DUG BOLNICA
Beroš: Razumijemo veledrogerije, ali povećavaju pritisak pred rebalans
ZAGREB - Ministar zdravstva Beroš rekao je u srijedu nakon užega Kabineta Vlade da su razgovarali o dugu i rješenjem u vezi s veledrogerijama koje su uvjetovale isporuku lijekova, razumije ih, ali kaže kako je činjenica da povećavaju pritisak pred izbore i rebalans proračuna.
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
CJEPIVO
Preminuo volonter koji je primio cjepivo s Oxforda
LONDON - Brazilska zdravstvena služba Avsisa objavila je da je volonter koji je primio cjepivo protiv koronavirusa, a koju su razvili AstraZeneca i Sveučilište Oxford, preminuo u trećoj fazi kliničkog ispitivanja cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE