GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boeing pod sve većim pritiskom, inženjer prijavio probleme u proizvodnji

Boeing pod sve većim pritiskom, inženjer prijavio probleme u proizvodnji
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 09:04
Autor: SEEbiz
SEATTLE - Boeing se našao pod još većim pritiskom nakon što je zviždač američkim regulatorima prijavio probleme u proizvodnji nekih zrakoplova te tvrtke.

Riječ je o inženjeru Samu Salehpouru koji je optužio Boeing za požurivanje proizvodnje Boeingovih modela 787 i 777. Tvrdi da mu je prijećeno otkazom nakon što je nadređenima izrazio zabrinutost. No iz Boeinga navode da su "tvrdnje netočne" te da su uvjereni u sigurnost svojih zrakoplova.

"Postavljeni problemi predmet su rigorozne inženjerske analize pod nadzorom Savezne uprave za zrakoplovstvo. Ova analiza je potvrdila da ti problemi ne predstavljaju sigurnosni rizik i da će letjelica služiti nekoliko desetljeća", tvrdi Boeing.

Dionice Boeinga pale su u utorak za 2 posto nakon što je FAA potvrdila da istražuje tvrdnje, a kompanija je rekla da je isporučila samo 83 aviona kupcima u prva tri mjeseca ove godine, najmanje od 2021.

Optužbe koje je iznio zviždač posljednje su u nizu koje se fokusiraju na sigurnost Boeingovih zrakoplova. Tvrtka se već suočila s istragom i drugim pravnim problemima nakon što je neiskorišteni zatvarač vrata otpao s manjeg 737 Max 9 tijekom leta u siječnju ove godine.

Putnici nisu teže ozlijeđeni, no Boeing je zapao u krizu. Deseci zrakoplova Boeing 737 Max 9 privremeno su prizemljeni i pokrenute su istrage, dramatično usporavajući proizvodnju.

Tagovi: BOEING, ZVIŽDAČ
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE