GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bojanić: Gašenje jedna od opcija za Montenegro Airlines

Bojanić: Gašenje jedna od opcija za Montenegro Airlines
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 09:04
Autor: SEEbiz
PODGORICA – Avio-kompanija Montenegro Airlines je u popriličnim problemina, stanje je veoma zapušteno i jedna od opcija je i gašenje kompanije, izjavio je danas crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Ministar je, na konferenciji za novinare, saopštio da je Agencija za zaštitu konkurencije donijela privemeno rješenje da se pomoć Montenegro Airlinesu (MA) obustavi.

„I našli smo se u pat poziciji. Jedan dio sredstava je iskorišćen, drugi blokiran. Montenegro Airlines ma problema sa likvidnošću“, rekao je Bojanić, prenose Vijesti

Takođe je naveo da je za danas završen razgovor sa čelnicima kompanije kojem su prisustvovali i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, te da će razgovori sutra biti nastavljeni.

„Nimalo nije dobro stanje ni po pitanju likvidnosti ni unutar kompanije, a ono što je prilično neprijatno je to da nisu dobri odnosi što se tiče rukovodstva. Ova vlada neće bježati ni od jedne odluke. Kakvo god da je naše viđenje budućnosti kompanije, mi ćemo tu odluku donijeti, a ne odlagati kao što je rađeno decenijama“, poručio je Bojanić.

Istakao je i da će budućnost avio-prevoznika uticati na ukupnu ekonomiju Crne Gore.

Na pitanje šta će biti sa pomoći Montenegro Airlinesu, Bojanić je odgovorio da je implementacija zakona zaustavljena 3. septembra i da rešenje moraju da traže u saradnji sa Evropskom unijom.

„Pored toga što nas obavezuju zakon, obavezuju nas i direktive EU i u saradnji sa njima tražićemo rešenje“, objasnio je on.

Dodao je da je doneta odluka o formiranju Međuresorne komisije za unapređenje korporativnog upravljana kompanijama sa većinskim državnim vlasništvom.

„Samo u okviru Ministarstva kapitalnih investicija ima oko 20 državnih kompanija. Bilo je ogromnih zapošljavanja unazad nekoliko meseci. U svim tim kompanijama pripremaju se sistematizacije ovih dana da bi se pokrila ta zapošljavanja. Uputio sam dopis u ovih 20 kompanija sa zahtevom da mi do prekosutra dostave broj novozaposlenih od 1. jula sa odlukama o njihovom rasporedu“, naveo je Bojanić.

Prema njegovim rečima, nezamislivo je da se u kompanijama gde se vidi pad prihoda i uvećanje ukupnih rashoda – poveća broj radnika.

Bojanić je rekao da kad su u pitanju smene u državnom vrhu, ne zna ko će biti prvi.

Tagovi: Montenegro Airlines, Mladen Bojanić, Milojko Spajić
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE