GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bojanić: Nismo dobili ponudu Savane za Montenegro Airlines

Bojanić: Nismo dobili ponudu Savane za Montenegro Airlines
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2020 / 21:08
Autor: SEEbiz / H
PODGORICA – Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu kompanije Savana, u vlasništvu Veselina Mijača, za preuzimanje Montenegro Airlinesa, izjavio je večeras ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

„Vlada je od prvog dana tražila zakonito rješenje za spas Montenegro Airlinesa“, rekao je Bojanić Televiziji Vijesti i ponovio da zakonitog rješenja sa spas te kompanije nema.

„Saosećamo sa zaposlenima, učinićemo sve da ih pomognemo. Sve smo učinili da nađemo način da pomognemo. Ne postoji mogućnost“, kazao je Bojanić.

Ministar je ocijenio da je prethodna vlast ostavila toliku štetu i toliko problema da je „aktuelnoj vladi zavezala ruke za duži period“.

Bojanić je rekao da nije tačno da je Vlada najavila gašenje nacionalnog avioprevoznika, već da je saopštila da ne može zakonito da mu pomogne.

Portal Bankar.me prenio je ranije da je grupacija Savana danas predala pismo namere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Erlajnsa.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Tagovi: Mladen Bojanić, Savana, Veselin Mijač, Montenegro Airlines
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE