GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolt prikupio 600 milijuna eura investicija

Bolt prikupio 600 milijuna eura investicija
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 15:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bolt, prva europska superaplikacija, zatvorila je krug financiranja vrijedan 600 milijuna eura, čime je njezina ukupna vrijednost premašila četiri milijarde eura. Sredstva su prikupljena od novih ulagača, među kojima su Sequoia, Tekne i Ghisallo, te od postojećih poput G Squareda, D1 Capitala i Naye.

Bolt je u posljednjih godinu dana doživio snažan rast poslovanja na koji je utjecalo i povećanje broja korisnika. Prva europska superaplikacija okuplja 75 milijuna korisnika diljem svijeta koji imaju mogućnost korištenja nekoliko usluga – od vožnje na zahtjev, preko usluge dijeljenja automobila Bolt Drive, do najma romobila i električnih bicikala. Portfelj usluga Bolt dodatno nadopunjuje Bolt Foodom, uslugom dostave hrane iz restorana, te nedavno predstavljenim Bolt Marketom, uslugom dostave namirnica u roku od 15 minuta.

Bolt u Hrvatskoj trenutačno ima vodeću poziciju u ride-hailing segmentu, odnosno pružanju vožnji na zahtjev koje, na mjesečnoj razini, osigurava nekoliko tisuća vozača diljem Hrvatske. Broj korisnika Boltovih usluga kontinuirano raste pa je na razini Hrvatske u srpnju zabilježeno povećanje od čak 87 posto, dok je broj završenih vožnji u prvih sedam mjeseci, u usporedbi s 2020., porastao za 68 posto.

„Gradimo budućnost u kojoj ljudi nisu primorani kupovati automobile koji uzrokuju prometne gužve i dodatno zagađuju okoliš, već koriste prijevoz na zahtjev kad im je to zaista potrebno. Nakon sedam godina intenzivne tržišne utakmice, Boltove usluge za mobilnost i dostavu danas predstavljaju značajno bolju alternativu“, istaknuo je Markus Villig, osnivač i CEO Bolta te izrazio zadovoljstvo činjenicom da europska superplatforma Bolt svoje usluge donosi milijunima kupaca diljem Europe i Afrike, pri čemu je fokus sa samih automobila preusmjeren na povratak gradova ljudima.

Osim u ride-hailing segmentu, Bolt u Hrvatskoj bilježi dobre poslovne rezultate i kroz najam romobila te dostavu hrane. Hrvatskim gradovima – Varaždinom, Rijekom i Osijekom prometuje ukupno 550 Bolt električnih romobila putem kojih je prijeđeno ukupno više od 430.000 kilometara. S druge strane, Bolt Food je u Hrvatskoj od siječnja do lipnja 2021. ostvario rast od 97 posto, pri čemu je lipanj ove godine zaključen s 34 puta više narudžbi u odnosu na lipanj 2020.

U sljedećih nekoliko mjeseci Bolt će novu uslugu 15-minutne dostave namirnica – Bolt Market – predstaviti u 10 europskih država. Nova tržišta uključuju Hrvatsku, baltičke i srednjoeuropske države te Švedsku, Portugal i Rumunjsku. Bolt će unutar Bolt Marketa koristiti postojeću tehnologiju i mrežu dostavljača, kao i dragocjeno iskustvo dostave stečeno na spomenutim tržištima.

Tagovi: Bolt, Sequoia, Tekne, Ghisallo, Bolt Food
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE