GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Booking.com kreće s otpuštanjem radnika

Booking.com kreće s otpuštanjem radnika
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 21:42
Autor: SEEbiz
LONDON - Booking.com zbog posljedica koronakrize kreće u restrukturiranje svog poslovanja. Razlog za to su rezultati ove sezone, ali i drastični pad interesa za turističkim putovanjima koji, smatraju u toj kompaniji, u dogledno vrijeme neće biti puno veći.

Naime, štete koje je mnogim granama svjetskog gospodarstva nanijela pandemija koronavirusa analizirat će se i zbrajati još godinama, no već sada je jasno da se epicentru te eksplozije najbliže našla industrija putovanja koja je zbog toga najviše i stradala. Zaustavljeni su zrakoplovi, vlakovi i autobusi. Zatvorene državne granice.

Booking.com je prvi o svom predstojećem restrukturiranju jučer izvijestio partnere iznajmljivače. Poručuju im da je Covid-19 uvelike utjecao na branšu u kojoj posluju.

„Partneri poput vas primijetili su pad potražnje kao što smo ga i mi primijetili. U kolovozu smo najavili da će doći do restrukturiranja Booking.coma. Naš trenutačni broj zaposlenika zamišljen je za puno veći opseg posla nego što ga imamo sada, a količina posla se nažalost neće povećati u bliskoj budućnosti. Učinili smo sve što je u našoj moći da bismo spasili radna mjesta, no svjesni smo činjenice da moramo nešto promijeniti da bismo i dalje mogli pružati podršku našim zajedničkim korisnicima i našim partnerima u narednim mjesecima i godinama“, stoji u dopisu.

Booking.com je osnovan 1996. u Amsterdamu kao mala startup tvrtka koja se razvila u jednu od najvećih tvrtki za online rezervaciju smještaja u svijetu. Dio je grupe Booking Holdings Inc.i ima više od 17 tisuća zaposlenih u više od 190 ureda u 70 zemalja u svijetu.

U ponudi ima više od 28 milijuna različitih smještajnih jedinica u različitim vrstama objekata, od luksuznih hotela do egzotičnih kućica na drvetu ili iglua. Putem te platforme, prema podacima kompanije, dnevno se rezerviralo više od 1,5 milijuna noćenja. No sve je to bilo prije izbijanja koronakrize.

Tagovi: Booking.com, otpuštanja, putovanja, otkazi, globalni turizam
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn zabranjuje kanabis na svojim postajama
ZABRANE
Deutsche Bahn zabranjuje kanabis na svojim postajama
BERLIN - Putnicima Deutsche Bahna, njemačkog željezničkog operatera u državnom vlasništvu, neće biti dopušteno pušiti kanabis na njegovim stanicama nakon legalizacije te droge početkom mjeseca.
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
ŠIRENJE
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
LOS ANGELES - Njemački proizvođač sportske odjeće i opreme Puma želi proširiti svoju prisutnost i povećati prodaju svojih proizvoda u SAD-u, kako bi se još više približio svojim vodećim konkurentima Adidasu i Nikeu. U svjetlu tih napora, u Los Angelesu je otvoren centar za dizajn i razvoj, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE