GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boris Mikšić kupio novu tvornicu u Baranji, EcoCortec postaje europski lider

Boris Mikšić kupio novu tvornicu u Baranji, EcoCortec postaje europski lider
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 18:23
Autor: SEEbiz
BELI MANASTIR -  EcoCortec 11. listopada otvara novu tvornicu u  Belom Manastiru.

S obzirom na odlično poslovanje EcoCorteca, vlasnik Boris Mikšić, odlučio je proširiti kapacitete na EcoCortecovom kompleksu u Belom Manastiru. Kako je bilo i planirano, kupljena je nova tvornicu za preradu polimera, površine 1000 m2. U novoj tvornici će se proizvoditi Cortec-ov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® te će u njoj biti i pogon za recikliranje.

Zgrada će biti opremljena s najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale. To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina kao i potrošnje energije. Ovaj model kružnog gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode. Nova tvornica imat će skladišta za sirovine i gotove proizvode i bit će podijeljena u dva proizvodna pogona:

1. Smješavanje i proizvodnja masterbatcha – s najsuvremenijim, visokoučinkovitim ekstruderom, dizajniranim za obradu bio-polimera na svjetskoj razini. To će EcoCortecu omogućiti bolju održivosti i ekonomičniju proizvodnju.

2. Hala za regranulaciju – s novom linijom za recikliranje koja će postaviti nove standarde u recikliranju materijala koji se teško obrađuju, kao što su jako tiskani filmovi i vrlo vlažni materijali.

Tvrtka je također nedavno kupila novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Instaliran je i novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija.

Vlasnik Cortec korporacije, Boris Mikšić, vrlo je zadovoljan poslovanjem u Hrvatskoj. Prošle godine, udvostručio je svoja ulaganja u Hrvatskoj kupnjom zemljišta i tvornice u Splitu za proizvodnju Cortecovih patentiranih kemijskih proizvoda a sada širi i proizvodnju u Baranji. „Hrvatsku smo zadnjih godina pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo jedan od glavnih centara Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec®, logistički i proizvodni centar u Splitu, te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta. ” kaže Mikšić.

Kompleks tvornica bio-plastike u Belom Manastiru, EcoCortec®, specijalizirane su za proizvodnju „zelenih“ folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji opskrbljuje se cijela Europa ali i Azija i SAD. EcoCortec® je opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Cortecove VpCI® patentirane folije, vrećice i papiri koriste se u bezbroj industrija i aplikacija diljem svijeta, pružajući korisnicima jednostavan i učinkovit način zaštite od korozije. Tvrtka također razvija i proizvodi više opcija zelene ambalaže bez inhibitora korozije. Biorazgradivi materijali koji se mogu kompostirati postaju standard u modernoj industriji pakiranja i EcoCortrecov tim znanstvenika i inženjera već godinama radi na razvoju pametnih rješenja za pakiranje koja nisu opasna za okoliš, ali će omogućiti najjaču zaštitu od korozije i u potpunosti zadovoljiti kupce.

„Ovim proširenjem, EcoCortec će postati najveća tvornica za proizvodnju zelenih ekoloških folija i vrećica u Europi. Odličan proizvod, uhodani tim i jasna vizija zaslužni su za nas uspjeh. Od naših skromnih početaka u Hrvatskoj uspjeli smo se nadmetnuti kao lider u Europi i šire. Moja misija je brendiranje Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste“, zaključuje Boris Mikšić.

Tagovi: Boris Mikšić, EcoCortec, Baranja, antikorozivna zaštita
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE