GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boscarol donirao 25 milijuna eura općini Ajdovščina

Boscarol donirao 25 milijuna eura općini Ajdovščina
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2022 / 21:04
Autor: SEEbiz
AJDOVŠČINA - Sad već bivši vlasnik Pipistrela (nedavno prodan američkom textronu) Ivo Boscarol donirao je čak 25 milijuna eura općini Ajdovščina.

Veći dio donacije već je na računu Općine Ajdovščina. Potpisali su ugovor u koje će se svrhe koristiti novac vrijedan 25 milijuna eura koji su Boscaroli donirali od kupoprodajne cijene za prodaju većinskog udjela u Pipistrelu.

Na općinskom računu je 21 milijun eura koji su namijenjeni za tri projekta - izgradnju novog doma zdravlja Ajdovščina, helikoptersko-spasilačkog centra te hortikulturno uređenje grada i okolice.

Neki projekti hortikulturnog uređenja Ajdovščine i sela već su gotovi, pa će općina uskoro početi povlačiti milijun eura za tu namjenu.

"Početak dodatne sadnje možemo očekivati ove godine. Završetak ovog projekta sigurno će biti u roku od dvije godine", rekao je na potpisivanju ugovora o donaciji gradonačelnik Ajdovščine Tadej Beočanin.

Općina će provesti javni arhitektonski natječaj za izgradnju Doma zdravlja i ljekarne koji će biti raspisan početkom ljeta.

Boscarolovi su za izgradnju i uređenje Muzeja zrakoplovstva namijenili još četiri milijuna eura, a donaciju će dobiti općina Ajdovščina kada stekne zemljište i krene u zahvate izgradnje, čiji se završetak, prema riječima ajdovskog načelnika, očekuje u 2026.

Osim Doma zdravlja i ljekarne, u logističkom centru bit će izgrađen vatrogasno-spasilački centar i nova policijska postaja, tako da će sve spasilačke službe biti objedinjene u jednom dijelu grada. No, budući da će se dom zdravlja iz centra grada premjestiti na rub, općina želi uspostaviti i javni prijevoz.

Ivo Boscarol također je danas rekao da ovo sigurno nije posljednja donacija, a dio sredstava želi i namijeniti kupnji jedne od slovenskih tvrtki. Želio je da se bivši "divovi" poput Fructala ili Elana vrate u slovensko vlasništvo, no nije se uspio dogovoriti sa sadašnjim stranim vlasnicima da ih otkupe. Stoga sada traži prilike među ostalim bivšim slovenskim tvrtkama.

Njegova nova tvrtka Boscarol d.o.o. no dio kupoprodajne cijene uložit će i u nekretnine, a u budućnosti bi mogla čak i graditi nove i pristupačne stambene jedinice.

Tagovi: Ivo Boscarol, Pipistrel, Textron, Tadej Beočanin, Ajdovščina
PROČITAJ I OVO
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
IN MEMORIAM
Preminuo Slobodan Stanković, vlasnik Integral inženjeringa
BANJA LUKA - Vlasnik i direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković preminuo je danas u Banjaluci u 74. godini.
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
REZOVI
RTL otpušta 700 zaposlenika u Njemačkoj
BERLIN - Njemački medijski div RTL planira otpustiti oko 700 od 1900 radnih mjesta u segmentu časopisa koji vodi bivši izdavač Gruner + Jahr.
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
PROBLEMI
Institut IGH nije isplatio plaće, dionice tonu
ZAGREB - Institut IGH posljednjih mjeseci ima problema s tekućom likvidnosti zbog čega nije ni isplatio plaće za prosinac.
ACI isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
ACI isplaćuje dividendu
ZAGREB - Iz poziva za Glavnu skupštinu ACI-ja vidljivo je da kompanija planira isplatiti dividendu od 9,57 eura po dionici.
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd
LINIJE
Air Baltic od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd

BEOGRAD/RIGA – Avio-kompanija Air Baltic najavila je da će od 16. maja uvesti novu avio liniju Riga-Beograd, koja će saobraćati dva puta nedeljno, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE