GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boxmark u restrukturiranje, bit će otpuštanja

Boxmark u restrukturiranje, bit će otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2020 / 19:12
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Zbog promjenjivih tržišnih uvjeta Boxmark iz Kidričeva pripremio je program restrukturiranja koji uključuje 900 zaposlenika.

No to, prema riječima izvršnog direktora Boxmarka Marjana Trobiša, ne znači da će mnogi dobiti otkaz, iako će biti otpuštanja. Još uvijek nije poznato koliko će ljudi izgubiti posao.

Boxmark, koji trenutno ima 1.450 zaposlenih, planira restrukturirati tvrtku kako bi zadovoljili nove potrebe. Tvrtka se, kaže Trobis, fokusirala na nove tehnologije za koje je potrebno manje radne snage. Istodobno, tvrtka također planira restrukturirati samu tvrtku uvođenjem promjena u radne procese, a sve to ovisi i o dogovorima s kupcima presvlaka za autosjedalice proizvedenih u Boxmarku.

Boxmarkovi problemi već su bili primjetni prošle godine. Tvrtka je, kako doznaje STA, u prosincu napustila proizvodnju u svojoj jedinici u Murskoj Soboti, a 186 zaposlenika ostalo je bez posla, a 14 zaposlenika odlučilo se preseliti u Kidričevo. Tada je Trobiš kao razlog za otkaze naveo optimizaciju proizvodnje s modernijim strojevima na matičnom mjestu, kao i hlađenje tržišta automobila i posljedično smanjenje narudžbi.

Boxmark je posljednjih godina poslovao negativno. U 2018. godini, s padom prodaje od četiri posto od 152 milijuna eura, tvrtka je zabilježila neto gubitak od 10 milijuna eura. Prošle je godine, prema Trobishu, kompanija prepolovila gubitak.

Tagovi: Boxmark, Marjan Trobiš, auto industrija
PROČITAJ I OVO
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
BRODARI
Jadroplov ugovorio kupnju još jednog LPG broda
SPLIT - Brodarska kompanija Jadroplova izvijestila je u srijedu da je sklopila ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.
H&M otpušta 1.500 radnika
REZOVI
H&M otpušta 1.500 radnika
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M najavio je u srijedu da će ukinuti 1.500 radnih mjesta kako bi smanjio troškove u razdoblju slabije potražnje građana zbog krize troškova života.
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
SJAJNE BROJKE
Konzum i Mercator u BiH i Srbiji zaslužni za visoku dobit Fortenove
ZAGREB - Fortenova grupa je objavila detaljne poslovne rezultate za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, prema kojima je ostvarila dobit iz kontinuiranog poslovanja od 534 milijuna kuna, nasuprot gubitku od 384 milijuna kuna u istom lanjskom razdbolju.
Uspostavljen prvi izravni kontejnerski željeznički servis iz Rijeke za Austriju
KONTEJNERI
Uspostavljen prvi izravni kontejnerski željeznički servis iz Rijeke za Austriju
RIJEKA - Uspostavljen je prvi izravni kontejnerski željeznički servis koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s austrijskim gradom Ennsom, izvijestili su u srijedu iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdicom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE