GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

British American Tobacco: Stagnacija prihoda u 2021.

British American Tobacco: Stagnacija prihoda u 2021.
STAGNACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2022 / 12:47
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Duhanski div British American Tobacco izvijestio je u petak o stagnaciji prihoda u 2021. godini, budući da je pad prodaje tradicionalnih cigareta bio protuteža snažnom rastu u kategoriji grijanih duhanskih proizvoda i e-cigareta.

Cigarete su i dalje BAT-ov najprodavaniji proizvod, a prihod od njihove prodaje pao je u 2021. za 3,2 posto, na 22 milijarde funti.a

Prodaja grijanih duhanskih proizvoda poskočila je pak 21,9 posto, na 3,2 milijarde funti.

Ukupni prihod zadržao se na razini prethodne godine i iznosio je 25,7 milijardi funti. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva, porastao je 6,9 posto.

Isti je postotni rast BAT zabilježio i u stavci dobiti prije oporezivanja koja je dosegnula 9,2 milijarde funti.

Obujam prodaje tradicionalnih cigareta smanjen je u u Indoneziji, SAD-u, Ukrajini, Rusiji i Japanu, a oporavak je zabilježen u Bangladešu, Pakistanu, Vijetnamu, Brazilu i Čileu, navode u BAT-u.

Ističu i da je tijekom godine oko 18,3 milijuna ljudi kupilo je jedan od njihovih vape uređaja ili proizvoda bez cigarete, za 2,8 milijuna više nego u 2020.

Vuse vape danas je vodeća marka u svijetu po vrijednosnom udjelu, s 59-postotnim rastom prodaje u 2021., ističu u BAT-u. Prodaja proizvoda s grijanim duhanom glo porasla je 46 posto, a prodaja Velo nikotinskih vrećica kompanije za 41 posto.

Očekuju da će u tom dijelu poslovanja ostvariti pet milijardi funti prihoda do 2025. godine i poslovati probitabilno.

Navode i da su u 2021. u nove proizvode uložili 496 milijuna funti u 2021. i smanjili gubitke za 100 milijuna funti.

Tagovi: British American Tobacco, cigarete
PROČITAJ I OVO
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
DIVIDENDA
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
ZAGREB - Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je u srijedu glavna skupština te telekom kompanije.
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
U PLUSU
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
NEW YORK - Najveća pivara na svijetu AB InBev u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,51 milijardu dolara (1,41 milijardu eura), što je 15,2 posto više nego godinu ranije.
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE