GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brza pruga Beograd - Budimpešta od strateškog značaja za Srbiju i Kinu

Brza pruga Beograd - Budimpešta od strateškog značaja za Srbiju i Kinu
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2019 / 15:18
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas s ambasadorkom NR Kine Chen Bo i delegacijom kineske kompanije China Railway International Company (CRIC), sa kojim je razgovarala o realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Razgovorima su priustvovali i predstavnici "Infrastrukture železnice" i Saobraćajnog instituta CIP.

"Ovaj projekat je od izuzetnog značaja i za Srbiju i za NR Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dva predsednika, Aleksandar Vučić i Xi Jinping. Brza pruga od Beograda do Budimpešte, kao deo železničkog Koridora 10, projekat je kojim se naša država uključila u globalnu inicijativu "Pojas i put". Ministarstvo koje vodim tu je da vam pruži svu neophodnu podršku da se radovi ubrzaju, kako bi se projekat uspešno realizovao na dobrobit odnosa dve zemlje", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade naglasila je da od izvođača očekuje dodatno ubrzanje radova, kao i bolju koordinaciju na samom projektu kako bi on bio završen u obostranom interesu.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Chen Bo istakla je da je ovo najvažniji projekat između dve države i da će i ambasada u ime svoje zemlje uložiti maksimalan napor da se on uspešno realizuje.

"Tu smo da pojačamo koordinaciju i komunikaciju, hvala potpredsednici Mihajlović na posvećenosti ovom projektu, sigurna sam da je uspeh neupitan", rekla je Bo.

Generalni direktor kompanije CRIC Hu Sjaojung zamolio je Ministarstvo za dalju podršku u realizaciji projekta, rekavši da će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti saradnji na projektno-tehničkoj dokumentaciji i izboru adekvatnih podizvođača.

Konzorcijum kineskih kompanija CCCC i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar - Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

Tagovi: pruga Beograd - Budimpešta, Zorana Mihajlović, Chen Bo, China Railway International Company
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE