GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 20:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Berkshire Hathaway ostvario je solinu operativnu dobit tijekom trećeg tromjesečja unatoč rastućim strahovima od recesije, a Warren Buffett nastavio je otkupljivati svoje dionice skromnim tempom.

Operativna zarada konglomerata sa sjedištem u Omahi - koja obuhvaća dobit ostvarenu bezbrojnim poslovima u vlasništvu konglomerata poput osiguranja, željeznica i komunalija - iznosila je 7,761 milijardu dolara u trećem tromjesečju, što je 20% više u odnosu na razdoblje prethodne godine.

Prihodi od ulaganja u osiguranje iznosili su 1,408 milijardi dolara, u odnosu na 1,161 milijardu dolara godinu ranije. Zarada od komunalnih i energetskih poslova tvrtke iznosila je 1,585 milijardi dolara, u odnosu na 1,496 milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu. Međutim, preuzimanje osiguranja pretrpjelo je gubitak od 962 milijuna, dok je zarada željeznica pala na 1,442 milijarde dolara sa 1,538 milijardi dolara u 2021. godini.

Berkshire je potrošio 1,05 milijardi dolara na ponovnu kupnju dionica tijekom tromjesečja, čime je ukupni iznos za devet mjeseci iznosio 5,25 milijardi dolara. Brzina otkupa bila je u skladu s milijardom dolara kupljenom u drugom kvartalu. Otkupi su bili znatno ispod očekivanja CFRA-e jer su analitičari procijenili da će biti slični ukupnom iznosu od 3,2 milijarde dolara u prvom tromjesečju.

Međutim, Berkshire je ostvario neto gubitak od 2,69 milijardi dolara u trećem tromjesečju, u odnosu na dobitak od 10,34 milijarde dolara godinu prije. Tromjesečni gubitak najvećim je dijelom posljedica pada Berkshireovih vlasničkih ulaganja usred tržišne vožnje toboganom.

Berkshire je pretrpio gubitak od 10,1 milijardu dolara na svojim ulaganjima tijekom tromjesečja, čime je pad u 2022. iznosio 63,9 milijardi dolara. Legendarni ulagač ponovno je rekao da je pokazatelj investicijskih gubitaka u bilo kojem kvartalu "obično besmislen".

Dionice Buffettova konglomerata ove su godine nadmašile šire tržište, s dionicama klase A koje su pale za oko 4% u odnosu na pad S&P 500 od 20%. Dionice su pale za 0,6% u trećem kvartalu.

Buffett je nastavio kupovati dionice Occidental Petroleuma u trećem tromjesečju, budući da je Berkshireov udio u naftnom divu dosegnuo 20,8%. U kolovozu je Berkshire dobio regulatorno odobrenje za kupnju do 50%, što je potaknulo nagađanja da bi na kraju mogao kupiti cijeli Occidental sa sjedištem u Houstonu.

Konglomerat je krajem rujna imao gotovinu od gotovo 109 milijardi dolara, u usporedbi s ukupno 105,4 milijarde dolara krajem lipnja.

Tagovi: Warren Buffett, Berkshire Hathaway, Occidental Petroleum
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE