GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya

Buffett može biti zadovoljan, solidan operativni rezultat Berkshire Hathawaya
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 20:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Berkshire Hathaway ostvario je solinu operativnu dobit tijekom trećeg tromjesečja unatoč rastućim strahovima od recesije, a Warren Buffett nastavio je otkupljivati svoje dionice skromnim tempom.

Operativna zarada konglomerata sa sjedištem u Omahi - koja obuhvaća dobit ostvarenu bezbrojnim poslovima u vlasništvu konglomerata poput osiguranja, željeznica i komunalija - iznosila je 7,761 milijardu dolara u trećem tromjesečju, što je 20% više u odnosu na razdoblje prethodne godine.

Prihodi od ulaganja u osiguranje iznosili su 1,408 milijardi dolara, u odnosu na 1,161 milijardu dolara godinu ranije. Zarada od komunalnih i energetskih poslova tvrtke iznosila je 1,585 milijardi dolara, u odnosu na 1,496 milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu. Međutim, preuzimanje osiguranja pretrpjelo je gubitak od 962 milijuna, dok je zarada željeznica pala na 1,442 milijarde dolara sa 1,538 milijardi dolara u 2021. godini.

Berkshire je potrošio 1,05 milijardi dolara na ponovnu kupnju dionica tijekom tromjesečja, čime je ukupni iznos za devet mjeseci iznosio 5,25 milijardi dolara. Brzina otkupa bila je u skladu s milijardom dolara kupljenom u drugom kvartalu. Otkupi su bili znatno ispod očekivanja CFRA-e jer su analitičari procijenili da će biti slični ukupnom iznosu od 3,2 milijarde dolara u prvom tromjesečju.

Međutim, Berkshire je ostvario neto gubitak od 2,69 milijardi dolara u trećem tromjesečju, u odnosu na dobitak od 10,34 milijarde dolara godinu prije. Tromjesečni gubitak najvećim je dijelom posljedica pada Berkshireovih vlasničkih ulaganja usred tržišne vožnje toboganom.

Berkshire je pretrpio gubitak od 10,1 milijardu dolara na svojim ulaganjima tijekom tromjesečja, čime je pad u 2022. iznosio 63,9 milijardi dolara. Legendarni ulagač ponovno je rekao da je pokazatelj investicijskih gubitaka u bilo kojem kvartalu "obično besmislen".

Dionice Buffettova konglomerata ove su godine nadmašile šire tržište, s dionicama klase A koje su pale za oko 4% u odnosu na pad S&P 500 od 20%. Dionice su pale za 0,6% u trećem kvartalu.

Buffett je nastavio kupovati dionice Occidental Petroleuma u trećem tromjesečju, budući da je Berkshireov udio u naftnom divu dosegnuo 20,8%. U kolovozu je Berkshire dobio regulatorno odobrenje za kupnju do 50%, što je potaknulo nagađanja da bi na kraju mogao kupiti cijeli Occidental sa sjedištem u Houstonu.

Konglomerat je krajem rujna imao gotovinu od gotovo 109 milijardi dolara, u usporedbi s ukupno 105,4 milijarde dolara krajem lipnja.

Tagovi: Warren Buffett, Berkshire Hathaway, Occidental Petroleum
PROČITAJ I OVO
Podravka znatno veći dividendni prinos
DIVIDENDA
Podravka znatno veći dividendni prinos
ZAGREB - Na sjednici Uprave održanoj prekjučer, 29. ožujka 2023. godine, raspravljalo se o raspodjeli dobiti poslovne 2022. godine.
Lenac i 3. maj u velikom poslu
POSLOVI
Lenac i 3. maj u velikom poslu
RIJEKA - Brodogradilište »3. maj« napokon ima značajniji i konkretan posao »u džepu«. Jučer su potpisali ugovor o izgradnji dva pontona sa susjednim brodogradilištem »Viktor Lenac«, koji kreće u financijski značajan projekt obnove velikog Doka 11.
Virgin Orbit prestaje s radom nakon što nije uspio osigurati financiranje
KOLAPS
Virgin Orbit prestaje s radom nakon što nije uspio osigurati financiranje
LOS ANGELES - Virgin Orbit Holdings Inc., tvrtka za lansiranje satelita povezana s britanskim milijarderom Richardom Bransonom, prestaje s radom na neodređeno vrijeme, podliježući rastućim pritiscima financijske krize koji su paralizirali startupe u mnogim tehnologijama u nastajanju.
Aerodrom Sarajevo će raditi i noću, dva avioprijevoznika pokazala interes
NOVI TERMINAL
Aerodrom Sarajevo će raditi i noću, dva avioprijevoznika pokazala interes
SARAJEVO - Sarajevska zračna luka planira produžiti svoje radno vrijeme nakon ponoći i kasnije ove godine postati operativna zračna luka koja će raditi 24 sata.
Bertelsmann predviđa stabilnu financijsku godinu unatoč inflaciji
PREDVIĐANJA
Bertelsmann predviđa stabilnu financijsku godinu unatoč inflaciji
BERLIN - Njemački konglomerat Bertelsmann predviđa stabilne poslovne brojke za ovu godinu unatoč ratu u Ukrajini i inflaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE