GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bugari žalbom zaustavili natječaj na autocesti Zagreb – Sisak

Bugari žalbom zaustavili natječaj na autocesti Zagreb – Sisak
ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Natječaj za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti Zagreb – Sisak ponovno je zaustavljen zbog žalbe, i to drugi put.

Ovaj put žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) uložio je Trace Group Hold iz Bugarske.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, Bugari se žale na kriterij za odabir te da su Hrvatske autoceste trebale pomaknuti rok temeljem zadnjih postavljenih pitanja.

Ponude za dovršetak autoceste do Siska, procijenjene vrijednosti radova 300 milijuna plus PDV, trebale su biti otvorene 1. lipnja. Prvotni rok za otvaranje ponuda na ovom natječaju bio je 4. svibnja, ali on je propao zbog žalbe koju je krajem travnja podnijela crnogorska tvrtka Medius. Crnogorci su se pak žalili da je HAC izmjenama dokumentacije nezakonito postrožio određene uvjete sposobnosti, a DKOM je tu žalbu usvojio te je poništio dio izmijenjene dokumentacije na koji se žalio Madius.

HAC je objavio javno nadmetanje za dovršetak gradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak, dionicu od Lekenika do čvora Sisak 8. ožujka, a realizacija tog projekta pokrenuta je sukladno odluci Vlade RH od 4. veljače. Objava natječaja jedan je od prvih konkretnih poteza pomoći Banovini nakon potresa, s ciljem revitalizacije života u tom siromašnom kraju. Gradnjom te dionice duge 11 kilometara Sisak će od Zagreba biti udaljen samo 20-ak minuta vožnje, piše Večernji list.

Tagovi: autocesta Zagreb-Sisak, Hrvatske autoceste Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, Trace Group Hold
PROČITAJ I OVO
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
EDUKACIJA
Fortenova: S radom krenula nova generacija polaznika Accelerate programa
ZAGREB - S krajem studenog Fortenova grupa zaključuje početak novog ciklusa edukacije u sva tri programa DRIVE Beyond Excellence projekta dugoročnog unaprjeđivanja znanja i vještina svojih zaposlenika.
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
POSLOVI
Končar potpisao ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora
ZAGREB – Grupa KONČAR je s grčkom elektroprivredom (Public Power Corporation - PPC) u Ateni potpisala ugovor za prvu fazu revitalizacije hidroelektrane Messochora u Grčkoj.
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
POTEZI
United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru koje u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA).
CNN smanjuje broj zaposlenika
REZOVI
CNN smanjuje broj zaposlenika

ATLANTA - Christ Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.

NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
ŠIRENJE
NLB Lease&Go ulazi na tržište Sjeverne Makedonije i Srbije
LJUBLJANA - Nakon pokretanja leasing društva NLB Lease&Go na slovenskom tržištu u proljeće 2020. godine, slovenska NLB Grupa nedavno je osnovala leasing kuća s ovim imenom u Sjevernoj Makedoniji a dobivena su sva regulatorna odobrenja za kupnju leasing subjekta u Srbiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE