GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa

Butković: Nećemo dopustiti neravnopravan položaj Croatia Airlinesa
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon objave da Ryanair dolazi u Zagreb, ministar prometa Oleg Butković najavio je za sljedeći tjedan sastanak s upravom Međunarodne zračne luke Zagreb.

Dolazak niskotarifnog zračnog prijevoznika bit će ponajprije udar na Croatia Airlines pa će se na sastanku razmatrati mogućnosti usklađivanja ugovornih uvjeta.

"Nije nitko protiv da se otvaraju nove linije, da se Zagreb povezuje s drugim destinacijama, ali je činjenica da ne možemo dopustiti kao država da je netko u neravnopravnom položaju u odnosu na drugoga", rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Znači, transparentnost i jednakost apsolutno je ono za što ćemo se zalagati, naglasio je ministar.

Rekao je kako je kontaktirao Upravu zagrebačke zračne luke te da će s njima održati sastanak u ponedjeljak ili utorak, na kojem će se razmotriti kako da ne dođe do nejednakosti Croatia Airlinesa u odnosu na Ryanair glede tretmana u zagrebačkoj zračnoj luci.

"Rekli su da su voljni, usprkos ugovoru o koncesiji koji nije nikakva zapreka, dati ravnopravan status i Croatia Airlinesu u odnosu na neke druge. Tako da vjerujem da će nakon tog sastanka i razgovora mnoge stvari biti jasnije", naglasio je je Butković.

Croatia Airlines je u ponedjeljak priopćio da, kao najveći dugogodišnji korisnik usluga Međunarodne zračne luke Zagreb s više od 50 posto udjela u njezinom godišnjem putničkom prometu, traži usklađivanje ugovorenih uvjeta korištenja usluga zračne luke s onima koje je dobio novi konkurent u Zagrebu, irski Ryanair, koji je 30. ožujka najavio otvaranje baze u Zagrebu.

Po uvjetima ponuđenim Ryanairu, Croatia Airlines bi u 2019. godini platilo usluge MZLZ-a 135,4 milijuna kuna manje od stvarno plaćenih iznosa, što bi značilo da bi umjesto iskazanog neto gubitka od oko 80 milijuna kuna, u toj godini iskazao neto dobit veću od 55 milijuna kuna, argumentirali su svoj zahtjev iz hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika.

Tagovi: Oleg Butkocić, Croatia Airlines, Ryanair, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE