GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Butković: Raspoloživ novac za gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci

Butković: Raspoloživ novac za gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2020 / 15:54
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u utorak u Rijeci da je novac za gradnju autobusnog kolodvora u Rijeci raspoloživ te da gradska uprava samo treba dostaviti dokumentaciju za otvaranje postupka.

Butković na konferenciji za novinstvo HDZ-a rekao da je o tome nekoliko puta razgovarao s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, a posljednji put prije oko godinu dana.

"Rekao sam mu da pošalju ministarstvu svu dokumentaciju za novi kolodvor, a mi ćemo ga financirati u stopostotnom iznosu, 85 posto iz europskih fondova, a ostalo iz izvora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture", istaknuo je.

Financiranje je po sličnome modelu kao za lučku infrastrukturu ili nabavu autobusa za javni gradski prijevoz u Rijeci, dodao je Butković. "Ovo nije predizborno i riječki autobusni kolodvor ne bi bio jedini koji se gradi na taj način. Tako se radi u Pazinu, Sinju i Vinkovcima. Očekujem da se pripremi dokumentacija kako bismo mogli raspisati javni natječaj i zatvoriti priču o riječkom autobusnom kolodvoru", istaknuo je.

Na konferenciji za novinstvo bilo je riječi o učincima ulaganja u prometnu infrastrukturu i turizam pa je Butković podsjetio da je na razini Hrvatske uloženo više od 20 milijarda kuna u željezničku i lučku infrastrukturu i Pelješki most te obnavljanjem triju zračnih luka. Rijeka, Istra i Primorsko-goranska županija su bitno bolje i drugačije nego 2016. godine zahvaljujući velikim ulaganjima, a jedan od ciljeva je ostvariti što bolje turističke sezone, dodao je.

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je rezimirajući mandat da je u tom razdoblju u turizmu bilo 50 posto više investicija nego ikada prije, a ostvareno je 35 posto više prihoda i 30 posto dolazaka više nego ikad prije.

Istaknuo je da se pomaže životu na otocima poticanjem investiranja s prvim dvjema godinama oslobađanjem od poreza te povećanjem stipendija studentima s otoka kako bi se nakon školovanja na njih vratili.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ocijenio je da je Hrvatska postala vrhunska destinacija na međunarodnom tržištu, među ostalim zahvaljujući ulaganju više od 150 milijuna kuna u zračnu povezanost i u mrežu turističkih predstavništava na udaljenijim tržištima te zahvaljujući potpori raznim događajima, čime se produljila sezona.

Njih trojica kandidati su na listi HDZ-a za 8. izbornu jedinicu.

Tagovi: Oleg Butkovi, autobusni kolodvor u Rijeci, Vojko Obersnel, Rijeka, Gari Cappelli
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE