GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare

C&A zatvara trgovine u Srbiji, tvrdi da je meta velike prevare
SKANDALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2022 / 08:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija C&A Srbija proglasila je stečaj, nakon što je, kako je saopštila, "postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca".

- Počinioci su sistematično počinili više od 300 prevarnih radnji kojima se krše carinski propisi Republike Srbije. Ova odluka utiče na 14 prodavnica i oko 135 zaposlenih u Srbiji. Situacija je veoma specifična i primjenjuje se samo na Srbiju. Ovaj razvoj događaja ni na koji način se ne tiče drugih tržišta na kojima posluje C&A, navodi se u saopštenju kompanije iz Dizeldorfa, koja prodaje tekstilnu robu, prenosi N1.

Dodaje se da je počinilac prevare jedan od poslovnih partnera kompanije, "kao i drugi počinioci koji su i dalje nepoznati".

- Navedeni počinioci sistematično su obavili više od 300 radnji prevarnog uvoza u periodu od 2014. do 2021. godine, zloupotrebljavajući logo kompanije C&A, pogodnosti carinskog statusa i ovlašćenja za zastupanje carinskog predstavnika kompanije C&A u Srbiji. Krivično djelo je otkriveno u oktobru 2021. kada je kompanija C&A prvi put obaviještena o tom prevarnom uvozu od strane carinskih organa Republike Srbije, piše u saopštenju.

Ukazuje se da su nakon nekoliko mjeseci istrage i uprkos dokazima da C&A ne treba da snosi posljedice tog krivičnog dela, "carinski organi Republike Srbije zauzeli stav da je kompanija C&A Srbija odgovorna za plaćanje carinskih dažbina za robu koja je deklarisana u okviru prevarnog uvoza".

- Nakon temeljne analize situacije upravljački tim kompanije C&A Srbija zaključio je da ne može odgovorno da snosi rizike daljeg osporavanja pravne pozicije koju zastupaju organi Republike Srbije. S obzirom na finansijski opseg zahtjeva usmjerenih protiv kompanije C&A Srbija, upravljački tim je bio primoran da u srijedu proglasi insolventnost. Dalje postupke obrađivaće imenovani stečajni upravnik, navodi se u saopštenju kompanije.

Tagovi: c&a Srbija, prevara, kineska roba
PROČITAJ I OVO
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
PANIKA
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
ZAGREB - Putnici britanskog TUI-a na letu iz Paphosa za Manchester koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza trebali oko 17 sati poletjeti prema Manchesteru prošli su pravu dramu.
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
IZGLEDI
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
ZAGREB - Posjedovati tvrtku čija je vrijednost veća od milijarde dolara danas je nešto čemu teže mnogi koji pokreću svoje poslovanje, a sigurno da ćemo takvih kompanija u budućnosti dobiti još barem nekoliko u Hrvatskoj.
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
MEGA POSAO
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
SPLIT - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka
MLIJEKO
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka

ZAGREB - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
HOTELI
Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
ZADAR - Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave tvrtke Turisthotel Zadar, najavila je nove projekte kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE