GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čak trinaest aviokompanija ovog se ljeta nije vratilo u Zračnu luku Zagreb

Čak trinaest aviokompanija ovog se ljeta nije vratilo u Zračnu luku Zagreb
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 22:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Globalna pandemija značajno je utjecala na zračni promet te sve zračne luke očekivano bilježe pad broja putnika.

Zbog restrikcija u putovanju i smanjene potražnje brojne su aviokompanije odlučile ne pokretati svoje sezonske linije.

U sljedećih nekoliko članaka proći ćemo kroz ovogodišnje ljetne redove naših zračnih luka i popisati sve kompanije koje ove godine nisu obnovile promet prema Hrvatskoj. Prva na redu je Zračna luka Zagreb, piše Croatian Aviation.

1. Aegean Airlines (Atena)

Grčki nacionalni prijevoznik pokrenuo je liniju Atena - Zagreb u ljeto 2018. godine, povezujući dva grada 3 puta tjedno zrakoplovom tipa DashQ400. Linija je bila u najavi i za ljetni red letenja ove godine, a prije izbijanja globalne pandemije kompanija je objavila kako na liniji planira koristiti zrakoplove većeg kapaciteta (A319 i A320). Kompanija je nakon izbijanja pandemije prvo odgodila početak prometovanja linije za lipanj, potom za rujan, no ubrzo su svi letovi povučeni iz prodaje i ova linija nije u prometu ove godine.

2. Aeroflot (Moskva)

Ruski Aeroflot dugogodišnji je korisnik zagrebačke zračne luke i na liniji između Moskve i Zagreba u normalnim okolnostima prometuje svakodnevno. U zimskom redu letenja na liniji prometuju zrakoplovi tipa Sukhoi Superjet 100, dok se u ljetnom redu letenja koriste zrakoplovi većeg kapaciteta iz A320 obitelji. Ova je linija također u potpunosti otkazana od trenutka izbijanja pandemije i s obzirom na restrukturaciju same kompanije preostaje nam za vidjeti hoće li se Aeroflot ponovno vratiti u Zagreb iduće godine.

3. Air Asia X (Bangkok)

Air Asia X najavila je redovne charter letove na liniji Bangkok - Zagreb za svibanj i listopad ove godine. Iako je na ovoj liniji trebalo biti svega nekoliko letova, u normalnim okolnostima aviokompanija i turističke agencije ovime bi ispitale tržište, no zbog utjecaja krize svi su letovi otkazani. Na liniji su bili najavljeni zrakoplovi tipa A330-300.

4. Air Canada Rouge (Toronto)

Air Canada Rouge pokrenula je promet na direktnoj liniji Toronto - Zagreb u lipnju 2018. godine, povezujući ova dva grada u ljetnom redu letenja čak 4 puta tjedno. Na liniji su prometovali zrakoplovi tipa B767-300ER. Zbog utjecaja pandemije kompanija je još u travnju u potpunosti otkazala liniju za Zagreb. Direktne letove moguće je bukirati za proljeće iduće godine, no ostaje upitno hoće li kompanija na njima i prometovati, osobito nakon što je iz flote izbacila sve svoje širokotrupne zrakoplove.

5. Air Transat (Toronto)

Kanadski zrakoplovni prijevoznik uveo je redovne letove na liniji Toronto - Zagreb u lipnju 2016. godine. Linija je prvo prometovala jednom tjedno, zatim je iduće sezone dodan još jedan let tjedno (ukupno dva), a u ljeto 2019. godine ova je kompanija između Toronta i Zagreba u špici sezone prometovala 3 puta tjedno zrakoplovima tipa A330-200. Air Canada Rouge i Air Transat zajedno su nudili čak 7 direktnih letova tjedno između Toronta i Zagreba u ljeto 2019. godine!

6. Brussels Airlines (Bruxelles)

Brussels Airlines ranije je prometovao kroz cijelu godinu na liniji iz Brisela prema Zagrebu, no 2017. godine ova je linija postala sezonska. Kompanija je u ljetnom redu letenja 2019. godine imala minimalno četiri leta tjedno prema Zagrebu. Nakon izbijanja pandemije kompanija je objavila kako se neće vratiti u Zagreb i Zadar ovog ljeta, te su svi letovi otkazani za ovu godinu.

7. El Al (Tel Aviv)

Izraelski El Al prometovao je sezonski na liniji Tel Aviv - Zagreb, no ove godine linija nije u prometu. Kompanija je, koristeći zrakoplove B737-800 na ovoj liniji prometovala od 3 do 5 puta tjedno u ljetnom redu letenja 2019. godine.

8. Emirates (Dubai)

Emirates je pokrenuo liniju Dubai - Zagreb u lipnju 2018. godine, povezujući dva grada svakodnevno zrakoplovom tipa B777-300ER. Linija je najavljena kao cjelogodišnja no već prve zime zbog slabe potražnje na istoj je prometovao partnerski FlyDubai. Linija je prometovala reducirano u proljeće 2019. godine, a u zimskom je redu letenja FlyDubai također smanjio broj tjednih letova. Kompanija je ove godine odgađala početak prometovanja prema Zagrebu iz mjeseca u mjesec, da bi ju na posljetku u potpunosti otkazala za ovu godinu.

9. Iberia (Madrid)

Španjolska Iberia u 2018. godini odlučila je letjeti prema Zagrebu i u zimskom redu letenja. U zimu 2019. godine na ovoj su liniji bila dostupna 3 direktna leta tjedno. U ljetnom redu letenja, u špici sezone, ova je aviokompanija letjela prema Zagrebu gotovo dva puta dnevno! Ipak, Iberia je otkazala sve letove prema Zagrebu u ovoj godini.

10. Korean Air (Seul)

Korean Air u rujnu 2018. godine pokrenuo je redovnu liniju Seul - Zagreb koja je u zimskom redu letenja u povratku prometovala preko Zuricha. Linija je u ljeto 2019. godine prometovala 3 puta tjedno, dok su u rujnu prošle godine bila dostupna čak 4 direktna leta tjedno. Kompanija je povećala kapacitet na ovoj liniji te umjesto A330-200 koristila B787-9 Dreamliner, koji je bio u najavi i za ljetni red letenja ove godine. Ovaj se prijevoznik također odlučio na potpuno otkazivanje letova u ovoj ljetnoj sezoni prema Zagrebu.

11. Norwegian Air (Kopenhagen)

Norwegian je redovno prometovao na liniji Kopenhagen - Zagreb, dva puta tjedno u ljetnom redu letenja. Kompanija nije obnovila promet prema Zagrebu ove godine, ostaje upitno hoće li se vratiti u ljeto 2021. godine.

12. Swiss (Zurich)

Swiss je prometovao na liniji Zurich - Zagreb u ljetnom redu letenja, no kompanija je u jesen prošle godine objavila kako više neće prometovati na ovoj liniji te je istu ukinula prije izbijanja globalne pandemije.

13. ČSA Czech Airlines (Prag)

Češka nacionalna aviokompanija prometovala je sezonski na liniji Prag - Zagreb. Linija je u špici ljetnog reda letenja 2019. godine bila u prometu čak 6 puta tjedno. Kompanija je otkazala letove na ovoj liniji prije izbijanja globalne pandemije, u listopadu prošle godine.

Ukupno se 13 aviokompanija nije vratilo u Zagreb ovog ljetnog reda letenja (12 ako ne računamo Air Asiu koja je ovog ljeta trebala započeti svoje charter letove prema Zagrebu). Otkazane su i druge sezonske linije, određene zbog globalne pandemije, dok su neke otkazane i prije izbijanja iste (npr. linije Eurowingsa iz Berlina i Dusseldorfa za Zagreb).

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Norwegian Air , Emirates, Iberia, Korean Air, Aeroflot, Air Transat, Air Asia, Aegean Airlines, Brussels Airlines
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE