GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cammeo u Srbiji osumnjičen za utaju 3,4 milijuna kuna poreza

Cammeo u Srbiji osumnjičen za utaju 3,4 milijuna kuna poreza
SUMNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2020 / 11:38
Autor: SEEbiz / Tanjug / Jutarnji list
ZAGREB - Porezne vlasti u Srbiji osumnjičile su tamošnju podružnicu Cammea, jednog od najvećih hrvatskih taksi prijevoznika, za poreznu utaju u iznosu od oko 3,4 milijuna kuna.

Prema navodima agencije Tanjug, na pripadajućoj optužnici Državnog odvjetništva Srbije protiv odgovornih u podružnici Cammea s sjedištem u Beogradu, nalaze se četiri osobe. Riječ je, prema istome izvoru, o direktoru i zakonskom zastupniku Cammea za Srbiju, šefu IT odjela i šefici financija u tvrtki. Četvrta osoba na optužnici je osnivač Cammea, a agencija navodi kako je riječ o hrvatskom državljaninu.

Pokušali smo u sjedištu Cammea u Hrvatskoj doznati je li četvrta osoba na spomenutoj optužnici direktor Cammea Vladimir Minovski, čiji inicijali odgovoraju inicijalima navedenima u Tanjugovoj vijesti, no nismo dobili nikakav odgovor na naš upit.

Tanjug navodi da su istragu u Cammeu poreznici Srbije sproveli u suradnji s Državnim odvjetništvom, Upravom kriminalističke policije MUP-a Srbije i državnom obavještajnom službom BIA-om. Istraga je, otkriva agencija, rađena tijekom prošle godine, a troje zaposlenih u Cammeu uhićeno je tijekom veljače na zahtjev Državnog odvjetništva.

Osim utaje poreza kojom je, tvrdi Tanjug, državni proračun Srbije oštećen za spomenuti iznos, osumnjičenici iz Cammea terete se za stjecanje nezakonite koristi od 824 tisuće kuna.

Cammeo u Beogradu posluje od proljeća 2018., a prema navodima tamošnjih medija raspolaže s 90 vozila. U trenutka kada je Cammeo počeo voziti u glavnom gradu Srbije, na tom je tržištu bilo čak 7500 taksija. U Cammeu su najavljivali kako će njihova prednost u odnosu na veliku konkurenciju u Beogradu biti naručivanje vožnje aplikacijom na mobitelima.

U Hrvatskoj Cammeo posluje od 2006., kada je počeo pružati usluge u Rijeci. U svojoj mreži trenutno ima 15 gradova i oko 1500 vozača. Osim domaćeg i tržišta Srbije, proširio se i na slovensko tržište.

Tagovi: Cammeo, Vladimir Minovski
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE