GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu

cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 08:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zrakoplovni summit jugoistočne Europe (SEAS), koji se od 2018. godine organizira kao jedan od najvažnijih skupova o zrakoplovstvu u regiji, održat će se online 18. i 19. svibnja ove godine.

SEAS 2021 okupit će 42 govornika iz zrakoplovne industrije iz cijelog svijeta, a tradicionalno će se baviti komercijalnim i vojnim aspektima industrije. Tijekom dva dana, s ukupno 15 sati programa, bit će moguće pratiti 37 rasprava i prezentacija, uz nekoliko ekskluzivnih prezentacija. SEAS 2021 emitira se iz studija, a oba dana konferencije mogu se gledati potpuno besplatno.

Događaj će se baviti mnogim važnim i zanimljivim temama, novinama i temama, uključujući panel diskusiju s predstavnicima cargo-partnera, Airbusa i Air Serbia, tijekom koje će biti predstavljen niz zanimljivih tema, poput načina pretvaranja putničkih zrakoplova u teretne, utjecaj okolnosti uzrokovanih koronavirusom i povećana potreba za alternativnim rješenjima za prijevoz robe u novim uvjetima.

Panel "Zračni prijevoz čini da se stvari dogode" bavit će se, između ostalog, novom normalnošću cargo prijevoznika u najzanimljivijoj i najzahtjevnijoj godini svog profesionalnog života. Predstavit će se situacija u zrakoplovnoj industriji, iskustva u suočavanju s novim izazovima i rad u novim okolnostima, pozornost će se posvetiti posljedicama pandemije zračnog prometa, nedostatku teretnih zrakoplova i pretvaranju putnika u teret, problemima opskrbe gorivom, razlike u ponudi i potražnji, cijene i ekonomski uvjeti, rezultati u 2020. godini i planovi, e-tržište, Brexit, ali i izazovi koje predstavlja prijevoz osjetljivog tereta, poput cjepiva, testova, reagensa. Također će se tražiti odgovor na pitanje je li zračna luka u Budimpešti novo središte u zračnom prometu te o strategijama, kratkoročnim i dugoročnim planovima.

Zrakoplovne tvrtke sada se usredotočuju na teretni prijevoz, suočene s nemogućnošću ljudi da putuju kao prije pandemije, ali i zbog ogromnog povećanja potražnje za prijevozom robe jer je e-tržište doživjelo ogroman skok. Samo u 2020. godini cargo-partner zabilježio je promet od milijardu eura, s povećanjem volumena tereta za 5% u razdoblju 2019.-2020. dok je udio zračnog prometa s 45% u 2019. godini dostigao 55% u 2020., a u lipnju 2020. zabilježene su rekordne 22 milijarde posjeta internetskim trgovinama.

Zračne luke usmjerene na prijevoz tereta doživjet će, kako se procjenjuje, daljnji rast, ali očekuje se rast, premda puno sporiji, putničkog prometa, paralelno s rastom broja cijepljenih. Očekuje se da će poslovna putovanja i dalje stagnirati, ali porast će potreba za teretnim zrakoplovima, posebno onima koji prevoze osjetljivu robu za farmaceutsku industriju, koja omogućuje skladištenje na temperaturama do -70 Celzijevih stupnjeva pomoću toplinskih gelova ili suhog leda.

Kako je tema pretvaranja putničkih zrakoplova u teret (P2F - Putnici u teret) postala aktualna s početkom pandemije i otkazivanjem putničkih letova, očekuje se da će privući veliku pažnju, kao i informacija da je Airbus pokrenuo specijalni teretni avion Beluga XL početkom prošle godine, te da postoje ideje za pretvaranje zrakoplova u barove i restorane. Također će biti riječi o potrebi brze i efikasne reakcije, isporuke tereta, čije su se količine povećale, što je brže moguće i što je moguće bliže krajnjim korisnicima, promjena usmjerenih na rad od kuće, novih centara za hitne slučajeve, pronalaženja fleksibilnih alternative pomorskom i željezničkom prometu zbog neravnoteže u transportnoj opremi. Uz to, bit će riječi o promjenama koje je donio Brexit, jer je Velika Britanija sada posebna carinska zona, izvan Europske unije.

Sudionici panela "Zračni prijevoz čini da se stvari dogode" su Veselin Đorđević, direktor teretnih operacija u Air Serbiji, John Skeli, direktor razvoja u Airbusu i Joe Fixes, korporativni direktor odjela za zračni prijevoz u cargo-partneru. Jednosatni panel započet će u utorak, 18. svibnja 2021. u 12:55. Svi zainteresirani konferenciju će moći pratiti besplatno, bez registracije, na www.seas.rs.

Tagovi: cargo-partner, Airbus, Air Serbia, Be,luga XL, online trgovina, Joe Fixes, cargo prijevoz, teretni prijevoz, SEAS 2021
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE