GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsberg Croatia preradio voćno vino u dezinficijens

Carlsberg Croatia preradio voćno vino u dezinficijens
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 11:50
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Za 4.000 litara voćnog vina koje je trebalo postati osvježavajući cider Somersby, u Carlsbergu Croatia su odlučili da u ovim izazovnim vremenima ono može imati i drugu namjenu.

Preradili su ga u dezinficijens za ruke i poklonili svojim zaposlenicima kako bi oni i njihove obitelji bili još sigurniji. Preostalu količinu su donirali lokalnoj zajednici, točnije gradu Koprivnici, koje su dezinficijens usmjerile tamo gdje je najpotrebniji.

„Teška vremena zahtijevaju kreativna rješenja. Budući da na početku pandemije nismo mogli doći do dovoljnih količina dezinficijensa koji nam je bio potreban za pojačanu higijenu na radnom mjestu, priručno smo ga zamiješali u našem laboratoriju. No kako nemamo takvog alkohola koji je potreban za proizvodnju, niti opremu da sami proizvedemo veću količinu, pronašli smo partnere i u suradnji s njima proizveli vlastiti dezinficijens“ – objašnjava Tatjana Petričušić, menadžerica komunikacija i evenata. Dodaje kako su 4.000 litara voćnog vina kroz dva procesa destilacije preradili u 70-postotni alkohol, a zatim proizveli dezinficijens koji su pakirali u 1.200 polulitrenih bočica.

Ovo ne znači da kompanija planira pokrenuti novi biznis jer nije isplativo da se dezinficijens proizvodi od voćnog vina. Ono će i dalje će biti korišteno za proizvodnju popularnog cidera Somersby koji se iz koprivničkog pogona izvozi u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a. Ovime su samo potvrdili da žive svoju svrhu 'proizvodnjom piva za bolje danas i sutra' te da se briga o zaposlenicima i društvu u cjelini najbolje dokazuje djelima.

Carlsberg pomaže i na razini cijele Grupacije. Zaklade, u čijem je većinskom vlasništvu Carlsberg Grupacija, donirale su ukupno 95 milijuna danskih kruna (oko 97 milijuna kuna) u borbi protiv COVID-19 virusa.

Tagovi: Carlsberg Croatia, voćno vino, Somersby, dezinficijens za ruke, Tatjana Petričušić
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE