GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsberg poboljšao prognoze za 2020.

Carlsberg poboljšao prognoze za 2020.
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 14:44
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg poboljšao je prognozu godišnje dobiti nakon rasta prodaje u trećem tromjesečju zahvaljujući prije svega dobrim rezultatima u Rusiji i Kini.

U razdoblju od srpnja do rujna Carlsbergovi su ukupni prihodi pali 6,8 posto, na 17,3 milijarde danskih kruna (2,8 milijardi dolara), pri čemu u Carlsbergu izdvajaju negativan utjecaj valutnih tečajeva.

Nakon što se isključe efekti akvizicija, smanjeni su 2,1 posto, pokazali su preliminarni rezultati poslovanja za treće tromjesečje, objavljeni u utorak.

Ukupni je organski obujam prodaje porastao 2,4 posto, a posebno je snažno rastao u Kini i Rusiji, ističe treći najveći pivar u svijetu.

Obujam prodaje u barovima i restoranima u trećem je kvartalu prema istom razdoblju prošle godine smanjen 20 posto, pokazuje preliminarno izvješće.

Pandemija covida 19 snažno je pogodila prodaju piva, no prodaja danskog proizvođača oporavila se u pojedinim zemljama nakon što su vlade tijekom ljeta ublažile mjere zatvaranja, uključujući Kinu, najveće Carlsbergovo tržište po obujmu prodaje.

To ga je već prošli mjesec ponukalo da poboljša prognoze poslovanja u 2020.

Prema najnovijoj prognozi, u 2020. sada očekuju blaži pad operativne dobiti, koja isključuje efekte akvizicija, po jednoznamenkastoj stopi u sredini procijenjenog raspona. Do sada su predviđali pad po stopama bližim gornjoj granici raspona.

Poboljšani izgledi odražavaju snažne rezultate u trećem tromjesečju, nastavak pozitivnih trendova u obujmu prodaje na početku četvrtog kvartala u Rusiji i Kini te rezultate polučene od planiranog smanjenja troškova, ističu u priopćenju.

Upozoravaju ipak da će se prodaja piva u restoranima i barovima idućih mjeseci naći pod pojačanim pritiskom zbog novih mjera ograničenja koje se uvode nakon najnovijeg skoka broja zaraženih.

Carlsbergove dionice oslabile su oko 20 posto u odnosu na rekordno visoku cijenu od 1.064 kruna, nakratko dosegnutu u siječnju ove godine.

Tagovi: Carlsberg, pivari, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE