GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Carlsberg preuzima Britvic nakon što je podebljao ponudu

Carlsberg preuzima Britvic nakon što je podebljao ponudu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2024 / 16:48
Autor: SEEbiz
LONDON - Proizvođač bezalkoholnih pića Britvic pristao je na zaslađenu ponudu za preuzimanje od 3,28 milijardi funti (4,2 milijarde dolara) od Carlsberga, priopćile su tvrtke u ponedjeljak.

Dogovoreni dogovor nudi 1.290 penija po dionici za Britvica, s malom dividendom koja dioničarima daje 1.315 penija po dionici.

Britvic je u lipnju odbio poboljšanu gotovinsku ponudu za preuzimanje od Carlsberga nudeći 1250 penija po dionici britanskog proizvođača bezalkoholnih pića. Tada je stajalo da prijedlog “značajno podcjenjuje Britvica i njegove sadašnje i buduće izglede”. Prethodna Carlsbergova ponuda od 6. lipnja od 1200 penija po dionici Britvica također je odbijena.

Ian Durant, neizvršni predsjednik Britvica, rekao je da predloženi dogovor "stvara proširenu međunarodnu grupu koja je dobro pozicionirana da iskoristi prilike za rast u više sektora pića." Također je provjerio Carlsbergov ugovor s PepsiCom koji, kako je rekao, pruža "kombiniranoj grupi snažnu platformu za nastavak uspjeha".

Izvršni direktor Carlsberga Jacob Aarup-Andersen rekao je u istoj izjavi da ugovor kombinira "Britvicov visokokvalitetni portfelj bezalkoholnih pića s Carlsbergovim jakim portfeljem piva i mogućnostima rute do tržišta, stvarajući poboljšanu ponudu diljem Ujedinjenog Kraljevstva i tržišta zapadne Europe."

PepsiCo ključna je za posao, budući da Britvic puni i distribuira brendove PepsiCo u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Carlsberg i PepsiCo ranije ove godine dogovorili su se odreći se "klauzule o promjeni kontrole" u ugovoru o punjenju.

Tagovi: Carlsberg, Britvic, pepsi
PROČITAJ I OVO
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
GUBITAK
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
BERLIN - Deutsche Bahn u prvom je polugodištu zabilježio gubitak od 1,2 milijarde eura. Ovo razdoblje obilježili su štrajkovi i loši vremenski uvjeti. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 71 milijun eura.
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
KREDITI
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
ZAGREB - Članica grupe Svjetske banke, International Financial Corporation (IFC), osigurala je za Maistra Hospitality Grupu plavi i zeleni zajam za održivost od 200 milijuna eura, istaknuvši da će to biti prekretnica koja će toj drugoj najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj pomoći da poveća održivost svojeg portfelja i započne novo doba održivog turizma.
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
SJAJNE BROJKE
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
ZAGREB - Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
RADNIČKA PRAVA
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
ZAGREB - Uprava i sindikati u Croatia Airlinesu (CA) potpisali su novi kolektivni ugovor koji će vrijediti idućih pet godina. Novi kolektivni ugovor potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
STABILNO
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
BEOGRAD - Kompanije Delta Holdinga u prvom polugodištu 2024. godine ostvarile su 467 milijuna eura prihoda, što je gotovo 50 milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i predstavlja rast od 11,2 posto, objavila je ta kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE