GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Central European Industries preuzeo Beohemiju

Central European Industries preuzeo Beohemiju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Central European Industries iz Češke preuzela je danas udio u preduzeću Beohemija u vlasništvu Preston Holdinga, koja se bavi proizvodnjom deterdženata i proizvoda kućne hemije.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Predsjednik Preston Holdinga Davor Milićević izjavio je da je taj holding do sada u Beohemiju investirao preko 30 miliona eura, kao i da Central European Industries posjeduje finansijsku stabilnost da osnaži poziciju kompanije koja od ukupnog prometa 60 odsto artikala izvozi van granica Srbije, prvenstveno u region.

- Siguran sam da će novi vlasnik uspjeti da proizvode Beohemije usmjeri ka zemljama Centralne Evrope, proširi asortiman i ojača poziciju firme. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja veliku finsijsku podršku i za dalji razvoj Preston Holdinga, rekao je Milićević.

On je dodao i da će Central European Industries svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrijednosti i standarde, od kojih će koristi imati, kako zaposleni u Beohemiji, tako i dobavljači i poslovni partneri.

Predstavnik Central European Industries za Srbiju Roman Kratohvil, rekao je da kompanija pomaže drugim preduzećima da se razvijaju i idu ka daljoj ekspanziji i da je cilj da se Beohemija vrati na čelo hemijskog sektora.

- Želimo da ponudimo potrošačima autentične proizvode, da proširimo asortiman robe široke potrošnje, kao i da približimo postojeće i buduće artikale iz svog portfolia potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope, naveo je Kratohvil.

Prema njegovim riječima Beohemija je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udjela na postojećim kao i razvoj novih tržišta.

Savjetnik predsednika PKS Milan Trivunac, kazao je da je najvažnije to što je Central European Industries kredibilna firma, istakavši i značaj saradnje PKS i Privredne komore Češke.

- Investitor je prepoznao priliku investiranja u Srbiju. Rijetke su prilike da se problemi pretvore u šanse i mogućnosti, naglasio je Trivunac.

Ambasador Češke u Beogradu Tomaš Kuhta, izjavio je da je ta zemlja u top 10 investitora u Srbiji, a ovim preuzmanjem se ta pozcija učvršćuje.

Central European Industries je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrijednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona eura.

Tagovi: Central European Industries, Beohemija
PROČITAJ I OVO
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZABRANE
EMA neće odobriti Sputnjik V ove godine
ZAGREB – Europska agencija za lijekove (EMA) odluku o odobrenju Sputnjika V, ruskog cjepiva protiv koronavirusa, donijet će najranije u prvom kvartalu 2022. jer još uvijek nema dovoljno podataka, rekao je u četvrtak izvor upućen u to pitanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE