GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Central European Industries preuzeo Beohemiju

Central European Industries preuzeo Beohemiju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2021 / 07:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Central European Industries iz Češke preuzela je danas udio u preduzeću Beohemija u vlasništvu Preston Holdinga, koja se bavi proizvodnjom deterdženata i proizvoda kućne hemije.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Predsjednik Preston Holdinga Davor Milićević izjavio je da je taj holding do sada u Beohemiju investirao preko 30 miliona eura, kao i da Central European Industries posjeduje finansijsku stabilnost da osnaži poziciju kompanije koja od ukupnog prometa 60 odsto artikala izvozi van granica Srbije, prvenstveno u region.

- Siguran sam da će novi vlasnik uspjeti da proizvode Beohemije usmjeri ka zemljama Centralne Evrope, proširi asortiman i ojača poziciju firme. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja veliku finsijsku podršku i za dalji razvoj Preston Holdinga, rekao je Milićević.

On je dodao i da će Central European Industries svojim dolaskom na tržište Srbije doneti evropske vrijednosti i standarde, od kojih će koristi imati, kako zaposleni u Beohemiji, tako i dobavljači i poslovni partneri.

Predstavnik Central European Industries za Srbiju Roman Kratohvil, rekao je da kompanija pomaže drugim preduzećima da se razvijaju i idu ka daljoj ekspanziji i da je cilj da se Beohemija vrati na čelo hemijskog sektora.

- Želimo da ponudimo potrošačima autentične proizvode, da proširimo asortiman robe široke potrošnje, kao i da približimo postojeće i buduće artikale iz svog portfolia potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope, naveo je Kratohvil.

Prema njegovim riječima Beohemija je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udjela na postojećim kao i razvoj novih tržišta.

Savjetnik predsednika PKS Milan Trivunac, kazao je da je najvažnije to što je Central European Industries kredibilna firma, istakavši i značaj saradnje PKS i Privredne komore Češke.

- Investitor je prepoznao priliku investiranja u Srbiju. Rijetke su prilike da se problemi pretvore u šanse i mogućnosti, naglasio je Trivunac.

Ambasador Češke u Beogradu Tomaš Kuhta, izjavio je da je ta zemlja u top 10 investitora u Srbiji, a ovim preuzmanjem se ta pozcija učvršćuje.

Central European Industries je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrijednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala. Obuhvata petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona eura.

Tagovi: Central European Industries, Beohemija
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE