GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba

Cestovni prijevoznici najavljuju blokadu Zagreba
OGORČENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2020 / 08:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i udruga Glas poduzetnika upozoravaju da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture još uvijek nije poduzelo nikakve korake kako bi riješilo zahtjeve cestovnih prijevoznika.

Kako bi ukazali na mnogobrojne probleme s kojima se suočavaju, cestovni prijevoznici odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo usporenom vožnjom kroz Zagreb u ponedjeljak, 26. listopada počevši od 7:00 sati. Dok će, ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, (Prisavlje 14) održati konferenciju za medije u 12 sati.

Nezadovoljstvo prijevoznika sve je veće i jedva uspijevaju opstati u ovoj krizi. Međutim, ako nadležno ministarstvo konačno ne napravi ključne korake, cestovni prijevoznici će propasti. Tvrtke će se morati zatvoriti, a tisuće radnika će ostati bez posla.

Glavne odrednice koje prijevoznici zahtijevaju su sljedeće:

uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, zbog čega su prijevoznici sa sjedištem u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji u izuzetno teškom položaju i trpe ogromne gubitke, određeni su im strogo granični prijelazi na koje smiju ići, zbog čega se stvaraju dodatni troškovi i velika gužva.

ukidanje obveznog članstva u komorama, a posebno Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori jer nisu konkretno ništa napravile za cestovne prijevoznike.

ukidanje parafiskalnih nameta, a posebice obveze plaćanja pristojbe za radiotelevizijsku pretplatu, plaćanje naknade turističkim zajednicama i slično.

uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šifre djelatnosti.

„Krajnje je vrijeme da Vlada prihvati razumne prijedloge naših prijevoznika artikuliranih kroz Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, a koje UGP u cijelosti podržava. Vlada treba napraviti sve da prijevoznici ne čekaju danima za prijelaz na graničnim prijelazima. Isto tako, naglašavam da je cijeli sustav prereguliran, da je nemoguće plaćati sve nebulozne parafiskalne namete i vrijeme je da se i glas prijevoznika čuje!“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Iskoristili bismo ovu priliku da se ispričamo svim putnicima i vozačima te ih molimo za solidarnost i razumijevanje. Također, molimo ih da na vrijeme krenu na svoja odredišta.

Udruga Glas poduzetnika i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika potpisali su pismo namjere u kojemu su izrazili partnersku suradnju. Cilj ove suradnje je poticanje istinske promjene u društvu.

„Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika prati rad udruge Glas poduzetnika od samih početaka. Iznimno nam je drago da je inicijativa građana poduzetnika prerasla u organiziranu udrugu koja okuplja ogroman broj članova i kontinuirano vrši pritisak na nadležna tijela i institucije.
Obje udruge dijele iste vrijednosti i načela, te u konačnici teže istom cilju – stvaranju zdrave poslovne klime i jačanju hrvatskog gospodarstva. Prijevoznici kao dio poduzetničkog sektora stavljeni su na margine hrvatskog gospodarstva. Upravo kroz suradnju s Glasom poduzetnika želimo još glasnije i konkretnije izraziti svoje nezadovoljstvo i ponuditi zdrave alternative za rješavanje aktualnih problema. „ – rekao je Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Tagovi: Hrvoje Bujas, Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Holdina najveći uvoznik, a ArcelorMittal izvoznik iz BiH u 2020.
RANGIRANJA
Holdina najveći uvoznik, a ArcelorMittal izvoznik iz BiH u 2020.
SARAJEVO - Liste najvećih naših uvoznika i izvoznika skoro su iste kao i ranijih godina. Prošla 2020. godina opet je na prva mjesta gurnula Holdinu i ArcerolMittal.
Thyssenkrupp će u Kanadi graditi prvi veliki pogon za proizvodnju zelenog vodika
ŠIRENJE
Thyssenkrupp će u Kanadi graditi prvi veliki pogon za proizvodnju zelenog vodika

OTTAWA - Njemački industrijski div Thyssenkrupp dobio je narudžbu za gradnju postrojenja u kanadskom Varennesu u kojem će se elektrolizom vode proizvoditi zeleni vodik, biogorivo s važnom ulogom u prijelazu na obnovljive izvore energije.

Srbija odobrila kinesko cjepivo
ZELENO SVJETLO
Srbija odobrila kinesko cjepivo
BEOGRAD - Srbijanska nacionalna agencija za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) verificirala je i izdala certifikat za prvi kontigent od 100.000 doza kineskog cjepiva Sinopharm, potvrdio je u ponedjeljak navečer beogradskim medijima dužnosnik ALIMIS-a Pavle Zelić.
AD Plastik najavljuje isplatu dividende iz zadržane dobiti
DIVIDENDA
AD Plastik najavljuje isplatu dividende iz zadržane dobiti
SOLIN - AD Plastik izvijestio je kako će se 26. siječnja održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o isplati dividende iz zadržane dobiti.
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
REZOVI
AT&T smanjuje broj zaposlenih u Slovačkoj
BRATISLAVA - AT&T je u ponedjejak objavio da će smanjiti broj zaposlenih u Slovačkoj budući da je pandemija covida 19 pogodila potražnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE