GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Četiri nova nadzornika Telekoma Slovenije

Četiri nova nadzornika Telekoma Slovenije
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 20:07
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Skupština Telekoma Slovenije imenovala je Iztoka Černošu, Aleksandra Igličara, Marka Kerina i Radovana Cerjaka za članove Nadzornog odbora i opozvala Igora Rozmana iz Nadzornog odbora.

Skupština, kojoj je prisustvovalo 77,41 posto kapitala s pravom glasa, smijenila je Rozmana, koji je imenovan u kolovozu 2019. godine, s potrebnom tročetvrtinskom većinom.

Černoša, Igličar, Kerin i Cerjak, koji su od nazočnih dioničara dobili između 94 i 95% potpore, započet će svoj četverogodišnji mandat 22. siječnja ove godine. U izvornom sazivu za nadzornika je predložen Boštjan Koler, no on je odustao od kandidature, pa je Slovenski državni holding (SDH) predložio Černošu, inače direktora u tvrtki 2TDK. Kao što se vidi iz materijala za skupštinu, glavni razlog ostavke trojice članova bio je taj što je među članovima Nadzornog odbora bilo sporova i nepovjerenja.

Sporovi i nepovjerenje, međutim, očito nisu povezani samo uz troje članova koji su podnijeli ostavke. Kao rezultat toga, stvorila se situacija da nadzorni odbor zbog internih nesuglasica više ne može izvršavati primjerenu kontrolu nad poslovanjem tvrtke, napisali su. Skupština je također usvojila izmjene i dopune Statuta potrebnom tročetvrtinskom većinom. Prema novom zakonu, devetočlani nadzorni odbor imat će kvorum ako je nazočno najmanje šest članova, od čega su četvorica predstavnici dioničara, a dva predstavnika zaposlenika.

Unatoč tome, Nadzorni će odbor moći donositi odluke bez predstavnika zaposlenika ako oni ne budu imenovani ili ako Nadzorni odbor posebnom odlukom utvrdi da su predstavnici zaposlenika pravilno i pravodobno pozvani na sjednicu, ali nisu prisustvovali sjednici.

Tagovi: Telekom Slovenije, Iztok Černoša, Aleksander Igličar, Marko Kerin, Radovan Cerjak
PROČITAJ I OVO
Otvorene prijave za IAB MIXX Awards 2021
NAGRADE
Otvorene prijave za IAB MIXX Awards 2021
BEOGRAD - IAB MIXX Awards (Marketing and Interactive Excellence Awards) se od 2017. godine dodeljuju u organizaciji IAB Srbija najboljim digitalnim agencijama i kampanjama za prethodnu godinu i jedine su globalne nagrade 100% fokusirane na radove producirane za digital kanale.
Sarajevo-osiguranje: Blagi pad neto dobiti u 2020.
BLAGI PAD
Sarajevo-osiguranje: Blagi pad neto dobiti u 2020.
SARAJEVO - Sarajevo-osiguranje d.d. Sarajevo ostvarilo je u 2020. godini neto dobit od 559 hiljada KM, pokazuje finansijski izvještaj osiguravatelja objavljen na Sarajevskoj berzi.
Zoran Đorđević novi direktor Pošte Srbije
KADROVI
Zoran Đorđević novi direktor Pošte Srbije
BEOGRAD - Bivši ministar za rad Zoran Đorđević imenovan je danas za novog direktora Pošte.
Švedska odobrila AstraZenecino cjepivo za starije od 65
CJEPIVO
Švedska odobrila AstraZenecino cjepivo za starije od 65
STOCKHOLM - Švedske zdravstvene vlasti u četvrtak su proširile uporabu AstraZenecina/Oxfordskog cjepiva na starije od 65 godina, nakon novih britanskih istraživanja.
Novartis će pomoći njemačkom CureVacu u proizvodnji cjepiva za covid
CJEPIVO
Novartis će pomoći njemačkom CureVacu u proizvodnji cjepiva za covid
ŽENEVA - Njemački laboratorij CureVac priopćio je u četvrtak da je potpisao ugovor s velikom švicarskom farmaceutskom tvrtkom Novartisom, na temelju kojega će već 2021. sudjelovati u proizvodnji cjepiva protiv covida-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE