GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Christina Sulebakk preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA

Christina Sulebakk preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 21:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kompanija WarnerMedia je danas objavila da Christina Sulebakk, dosadašnja generalna direktorica za HBO Europe, preuzima poziciju generalne direktorice za HBO Max EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).

U okviru svoje nove pozicije, Christina je odgovorna za unapređivanje aktualnih HBO streaming usluga na postojećim tržištima (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal i HBO GO u Centralnoj Europi) u uslugu HBO Max, što će započeti tijekom 2021., kao i za blagovremeno širenje na nova tržišta u Europi, na Bliskom istoku i u Africi. Christina odgovara Johannesu Larcheru, direktoru za HBO Max International.

Kao što je prethodno najavljeno, kasnije tijekom ove godine počet će unapređivanje postojećih HBO streaming usluga u Europi u HBO Max uslugu. Dotad, trenutne streaming usluge koje pruža HBO Europe nastavit će nuditi jedinstven izbor sadržaja svojim brojnim pretplatnicima.

Sulebakk je tijekom godina bila na nekoliko vodećih pozicija u HBO Europe i igrala je ključnu ulogu u lansiranju HBO Nordic, HBO España i HBO Portugal usluga, kao i u transformiranju HBO biznisa u Centralnoj Europi u streaming model te u nedavnom razvijanju tržišne strategije za HBO Max LatAm.

Sulebakk je danas predstavila i svoj HBO Max EMEA tim, koji će okupiti grupu iskusnih rukovoditelja dugogodišnjeg kombiniranog iskustva u području streaminga širom Europe.

Line Mykland vodit će Content Experience tim, koji će biti zadužen za razvoj i implementaciju programske strategije i vizije za HBO Max platformu na EMEA tržištima, s fokusom na lokalnu publiku i bazu pretplatnika. Mykland je dio HBO tima od 2012. godine i bila je vrlo uključena u lansiranje HBO Nordic usluge. Igrala je ključnu ulogu u razvijanju OTT biznisa, unapređivanju sadržaja, proizvoda, tehnologije i poslovanja u kompaniji, kao i u predvođenju tranzicije u HBO Max platformu.

Roberto Soto vodit će Growth Marketing, čime dolazi na čelo tima koji uključuje Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative i Activations & Publicity. Soto je nov u kompaniji i donosi bogato iskustvo koje je stekao kao rukovoditelj u različitim streaming kompanijama u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi.

Brett Horowitz vodit će Data, Insights & Planning, gdje će biti odgovoran za Finance & Strategy i Data & Insights timove. Horowitz je u kompaniji WarnerMedia više od 17 godina, gdje je počeo u New Yorku radeći za HBO na različitim pozicijama u okviru korporativnih financija, između ostalog pružajući podršku internacionalnom poslovanju HBO-a i tehnološkom timu, kao i OTT poslovanju i streamingu. Od 2013. godine je u Stockholmu, na poziciji financijskog direktora HBO Nordic-a.

Tobias Andersson bit će regionalni direktor pravnih poslova za EMEA tržišta i dio globalnog pravnog tima HBO Max-a koji vodi David Ho. Andersson ima široko iskustvo koje je stekao radeći u području OTT poslovanja i streaminga u Europi više od deset godina, a 2014. je došao na čelo pravnog tima za HBO Nordic, nakon čega je bio i zamjenik direktora u pravnom timu za HBO Europe.

Andreas Ferdinand vodit će Product Experience sektor. Blisko će surađivati i s EMEA timom i globalnim HBO Max Product timom, koji predvodi Sarah Lyons, kako bi oblikovali korisničko iskustvo aplikacije kroz sve ključne platforme širom EMEA područja. Ferdinand ima 18 godina iskustva u razvijanju proizvoda za telekomunikacijsku i medijsku industriju, a u kompaniji HBO Europe je od 2019.

Mark Spivey bit će Talent Lead, zadužen za razvijanje kadrovske strategije koja je u skladu s HBO Max prioritetima i oblikuje kompanijsku kulturu na EMEA području. Spivey ima više od trideset godina iskustva rada u području ljudskih resursa u globalnom kontekstu. Bio je direktor ljudskih resursa za HBO Europe do prošle godine, kada je prešao na globalnu poziciju kako bi definirao pristup kompanije WarnerMedia planiranju nasljeđivanja pozicija, evaluaciji zaposlenih, njihovoj angažiranosti i učinku.

Christina Sulebakk je izjavila: „S ovom jakom grupom rukovoditelja, njihovim velikim, dugogodišnjim iskustvom rada u području D2C poslovanja i vrlo stručnim timovima koje vode, mi smo više nego spremni unaprijediti naše HBO usluge u Europi u HBO Max, dok istovremeno planiramo, pripremamo i lansiramo uslugu na mnogim novim teritorijima širom EMEA područja u narednim godinama. Uz podršku naših kolega iz kompanije WarnerMedia i kao dio izvrsnog globalnog HBO Max tima, izuzetno sam uzbuđena zbog ambicioznih planova koje imamo za HBO Max i svega što nas očekuje u nadolazećem periodu.“

HBO Max EMEA će blisko surađivati s WarnerMedia International kolegama, oslanjajući se na partnerstvo s Priyom Dogrom, koja je na poziciji predsjednice kompanije WarnerMedia za EMEA područje i Aziju (s izuzetkom Kine), kao i članovima njenog tima među kojima su Hannes Heyelmann (Programming), Antony Root (Original Production), Pierre Branco (Affiliate Sales) i Vanessa Brookman (Kids). Partnerstvo s njima i njihovim timovima u ovim područjima već je počelo i ključno je za uspjeh HBO Max-a na EMEA području.

Tagovi: Christina Sulebakk, HBO Max, Brett Horowitz, Roberto Soto, Line Mykland, WarnerMedia
PROČITAJ I OVO
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE