GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cimos zatvara pogon u Labinu sredinom siječnja

Cimos zatvara pogon u Labinu sredinom siječnja
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 17:05
Autor: SEEbiz
LABIN - Prema najavama iz grupacije Cimos, do 15. siječnja trebala bi se zatvoriti njihova tvornica u Labinu u kojoj radi 110 domaćih radnika i još 15-ak stranaca.

"Za nas je to veliko i neugodno iznenađenje jer su nas još prije mjesec dana iz uprave Cimosa uvjeravali da ne razmišljaju o zatvaranju tvornice u Labinu, a danas smo dobili službenu informaciju od direktora Tadeja Staniča da se Cimosov pogon u Labinu zatvara i da radi do 15. siječnja 2021. godine. Razlog je u nedostatku radnika u proizvodnji jer im tamo treba 130 radnika, a radnika nema jer se zbog uvjeta rada, malih plaća i rada u četiri smjene ne javljaju na natječaje koji se objavljuju. Navodno će dijelu radnika ponuditi posao u Roču i Buzetu, ali pitanjeJE tko će to prihvatiti zbog putovanja", kaže Darko Vidmar, voditelj ureda Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije za Labinštinu.

Posljednje otpuštanje radnika kao viška zaposlenika u labinskom Cimosu dogodilo se prije godinu dana i tada je uglavnom bila riječ o administrativnim radnicima i onima iz uprave.

"Nedostatak radnika u proizvodnji pokušao se nadomjestiti onima iz Srbije i BiH, ali bi ostajali kratko, mjesec-dva, jer s ovakvim plaćama i uz takve uvjete nisu mogli dugo živjeti ovdje i još slati novac kući. Vrlo je to teška i neugodna situacija", rekao nam je Vidmar.

Najavio je da će se u srijedu ujutro sastati s upravom, pa će se onda znati više detalja.

Nekad je u uspješnoj Labinprogresovoj tvornici poljoprivednih strojeva (TPS) na Dubrovi, prije nego što ju je kupio Cimos Buzet, radilo više od 400 radnika. Zatim je TPS kupila Entrada iz Šušnjevice s oko 150 radnika, a ostali su nastavili raditi dijelove za automobilsku industriju za Cimos.

Prije nekoliko godina, točnije 2017., grupaciju Cimos s tvornicama u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i BiH kupio je talijanski TCH u sastavu talijanskog poslovnog sustava Palladio Holding Group sa sjedištem u Vicenzi, koji očito nije uspio podići proizvodnju i poslovanje na višu razinu.

Tagovi: Cimos, Cimos Labin, Darko Vidmar, Palladio Holding Group
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE