GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cinkarna: Uprava i sindikat postigli dogovor, štrajk otkazan

Cinkarna: Uprava i sindikat postigli dogovor, štrajk otkazan
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 20:51
Autor: SEEbiz / STA
CELJE - U Cinkarni Celje uprava i sindikat na današnjim su pregovorima postigli dogovor o povećanju osnovne plaće koja će biti jednaka minimalnoj plaći ili biti viša.

Budući da je to bio glavni štrajkaški zahtjev, sindikat je otkazao štrajk najavljen za četvrtak, rekao je danas za STA predsjednik Sindikalne organizacije Cinkarne Franc Grabler.

Grabler je dodao kako su vrlo zadovoljni ishodom pregovora.

Ostatak štrajkaških zahtjeva dvije su strane dogovorile prije današnjih pregovora. Uz povećanje osnovnih plaća u svim tarifnim razredima, povećavaju se naknade za hranu i prijevoz na posao, isplaćuje se ovogodišnji regres u iznosu od 2000 eura, a božićnica će se obračunavati po istoj formuli kao prije, ovisno o ostvarenoj neto dobiti.

Prema novom modelu plaća niti jedan zaposlenik Cinkarne Celje, koja je krajem prošle godine zapošljavala 775 ljudi, ne bi primao plaću nižu od minimalne plaće.

Kako je u utorak u izjavi za medije rekao predsjednik Uprave Cinkarne Aleš Skok, lani je prosječna mjesečna bruto plaća u Cinkarni Celje s božićnicom iznosila 2600 eura, što je 42,6 posto više od prosječne mjesečne plaće u savinjskoj regiji. i 28,6 posto iznad slovenskog prosjeka.

“Razumijemo velika očekivanja, ali naglašavamo da je naša industrija ciklična. Ovogodišnji poslovni rezultati bit će niži od prošlogodišnjih jer je industrija pigmenata prošle godine dosegla vrhunac svog ciklusa. Očekujemo pad marži i manju iskorištenost proizvodnih kapaciteta. Osim toga, pred nama je velika održiva obnova koja zahtijeva visoka ulaganja kako bismo održali poslovanje za budućnost", rekao je u utorak Skok.

Tagovi: Cinkarna Celje, Cinkarna, Franc Grabler, Mojca Stropnik
PROČITAJ I OVO
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
OŠTAR PAD
Katastrofa za dionice Carlsberga, evo što se događa
KOPENHAGEN - Dionice Carlsberga bile su u petak na putu najvećeg pada u jednom danu u više od četiri godine.
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
NA VRHU
U Hrvatskoj daleko najbolje posluju trgovci
ZAGREB - Poduzetnici iz područja trgovine i prerađivačke industrije u prošloj su godini ostvarili najveće prihode i rashode te neto dobit, a to su i djelatnosti koje su imale najveći broj zaposlenih, pokazuju podaci iz analize Financijske agencije (Fina).
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
KONTROLA
Perutnina Ptuj stječe kontrolu nad tvrtkom Toni
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na svojim internet stranicama, u rubrici odluke, objavila i odluku kojom je dopuštenom na prvoj razini ocijenjena i koncentracija u kojoj će slovenska Perutnina Ptuj steći kontrolu nad tvrtkom Toni, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu, a koja se bavi otkupom, sušenjem i skladištenjem žitarica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE