GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čizmić: Mercator dobio dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj

Čizmić: Mercator dobio dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj
TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Uprava najvećeg slovenskog trgovca Mercator i regionalni div Fortenova grupa prelazak Mercatora u Fortenovu vide kao početak nove ere i priliku za sve dionike.

Sjedište Mercatora ostaje u Sloveniji, a predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić kaže da nisu planirana otpuštanja. U novom vlasniku, koji podržava njihovu razvojnu strategiju, vide mogućnosti za nova radna mjesta.

Čak priliku za nova radna mjesta vidi u novom vlasniku, koji će moći podržati njihovu strategiju razvoja.

Prvi čovjek Mercatora Tomislav Čizmić rekao je da su svjesni što znače za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije u Sloveniji i regiji. Pridruživanje grupi Fortenova vidi kao priliku za slovenačke dobavljače i njihove brendove. Međutim, komentirao je da kupci vode glavnu riječ u tome.

- Mercator danas nije samo maloprodaja, već je mnogo više, platforma koja povezuje zaposlenike, kupce i dobavljače. To je uspješna kompanija s jasnom vizijom s kojom smo povećali profitabilnost, uspješno smanjili dug i razvili nove prodajne koncepte. Spremni smo za budućnost obilježenu personalizacijom ponude i digitalizacijom potpomognutom izvrsnom analitikom. Cilj je jednostavan, ponuditi ono što kupac želi kad želi i način koji mu najviše odgovara, kazao je Čizimić i dodao da je Mercator psotavio višekanalni pristup koji povezuje kupce i zaposlenike, prenosi InStore.

Dodao je da je razvijena digitalna platforma M Soseska, koja je za nekoliko tjedana postala jedan od najuspješnijih komunikacijskih kanala.

- Imamo 20.000 zaposlenih i oni su najvažniji faktor u Mercator platformi. Radimo s više od 3000 dobavljača koji su ključna karika u našoj trgovini. Opskrbljujemo pet milijuna kupaca svakoga tjedna, nas 260 milijuna je tako povezano u zajednici Mercator. Svjesni smo da predstavljamo budućnost poljoprivrede i prehrambene industrije ne samo u Sloveniji već i u široj regiji, naglasio je.

Fortenovina maloprodajna mreža imat će ukupno preko 250 trgovina. Za dobavljače, spajanje je izvrsna prilika za dugoročni razvoj njihovih marki.

- Naša poslovna strategija je rad s dobavljačima kako bismo našim kupcima pružili najbolje proizvode po najboljim cijenama. Zbog toga smo i najbolji lokalni prodavatelj na svakom od naših tržišta. Spajanje je nova prilika za Mercator i Fortenovu, jer Mercator dobiva dugoročnu stabilnost i novi zamah za razvoj. Suočeni smo s jednim od najvećih investicijskih ciklusa u više od 70-godišnjoj povijesti kompanije. Spremni smo konsolidirati trgovinu u regiji, naglasio je Čizmić.

Prrema njegovim riječima prioriteti će biti jačanje trgovinske mreže, razvoj moderne infrastrukture u Sloveniji i Srbiji, integracija poslovanja u BiH, povećanje i profitabilni rast na srpskom tržištu, ubrzani razvoj digitalizacije itd.

- Razvojem i ulaganjima sačuvat će se radna mjesta i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. Obećanje je jasno. Mercator ostaje vaš omiljeni susjed, rekao je na kraju Čizmić.

Tagovi: Tomislac Čizmić, Mercator, M Soseska, Fortenova grupa, Agrokor, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Upravni odbor HGK pokreće izbor za predsjednika komore
HGK
Upravni odbor HGK pokreće izbor za predsjednika komore
ZAGREB - Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore (HGK) odlučio je prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika krenuti u izbore za novog predsjednika/icu HGK, a izborna skupština bi se trebala održati 4. listopada, najavio je u ponedjeljak predsjednik HGK Luka Burilović na skupštini Komore.
Pfizer: Cjepivo je sigurno za djecu od 5 do 11 godina
CJEPIVO
Pfizer: Cjepivo je sigurno za djecu od 5 do 11 godina
NEW YORK - Iz kompanije Pfizer objavili su u ponedjeljak da je druga faza kliničkog ispitivanja pokazala da je cjepivo za djecu od 5 do 11 godina sigurno i da je kreiralo dovoljno antitijela za zaštitu.
Ćorić: Vlada želi opstanak Đure Đakovića i pomoći će gdje god može
JASNA PORUKA
Ćorić: Vlada želi opstanak Đure Đakovića i pomoći će gdje god može
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u ponedjeljak da se nada pozitivnom odgovoru Europske komisije na plan restrukturiranja Đuro Đaković Holdinga te da Vlada želi opstanak tog industrijskog sustava i spremna je u tome pomoći gdje god može.
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE