GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coca-Cola Europe započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce

Coca-Cola Europe započinje prvo testiranje prototipa papirnate boce
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2021 / 20:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Coca-Cola Europe najavila je početak testiranja prototipa prve generacije papirnate boce u stvarnim uvjetima među potrošačima.

U drugom tromjesečju ove godine, kompanija će na mađarskom tržištu ciljano plasirati probno izdanje biljnog napitka AdeZ u papirnatoj ambalaži. Prototip papirnate boce tako će se naći u rukama dvije tisuće mađarskih potrošača koji će prvi imati priliku iskusiti konzumaciju nekog proizvoda The Coca-Cola Company iz potencijalne ambalaže budućnosti.

Testiranje ove inovacije bit će ostvareno kroz partnerstvo s Kifli.hu, jednom od najbrže rastućih online trgovina s namirnicama u Mađarskoj.
Coca-Cola je prototip papirnate boce razvila kroz suradnju svog laboratorija za istraživanje i razvoj u Bruxellesu s tvrtkom Paboco – Paper Bottle Company.

Boca je izrađena od drvnog materijala iz održivih izvora sa slojem od bio materijala otpornog na tekućine, CO2 i kisik. Papirnate boce stoga su prikladne kao ambalaža za gazirana i negazirana pića, kozmetičke i mnoge druge proizvode. Vanjski sloj boce izrađen je od papira, a čep i unutarnji sloj sadrže plastiku koja se može reciklirati*. Konačni cilj je pronaći rješenje koje je u potpunosti napravljeno od papira.

Kontinuiranim naporima i značajnim ulaganjem, Coca-Cola je učvrstila svoju poziciju lidera u inovacijama, a to prate rastuća očekivanja potrošača koji sve više zahtijevaju inovativna i održiva rješenja za ambalažu proizvoda. Stoga izlazak papirnate boce iz laboratorija u stvarni svijet, za Coca-Colu predstavlja važan napredak i neprocjenjiv uvid u reakcije i stavove ljudi.

S obzirom na to da je riječ o proizvodu koji je nastao kao odgovor na promjene u željama potrošača te zadovoljava potrebu za uravnoteženom prehranom, smanjenim unosom šećera i aktivnim životnim stilom, AdeZ je idealan kandidat za testiranje papirnate boce. Pozitivna promjena ključna je vodilja u razvoju AdeZ-a, a najčešće ga odabiru potrošači s već izraženim interesom za održivim i inovativnim rješenjima.

Također, radi se o važnom koraku u ostvarenju ciljeva sveobuhvatnog višegodišnjeg plana Svijet bez otpada. Kroz ovaj plan The Coca-Cola Company se obvezala do 2030. godine za svaku bocu ili limenku koju proda pomoći prikupiti i reciklirati istu količinu prazne ambalaže s tržišta.
Zdravi biljni napitak i inovativna održiva ambalaža koji će se naći u rukama dijela potrošača prilikom testiranja prototipa papirnate boce, na najbolji način demonstriraju i sažimaju napore The Coca-Cola Company u prilagodbi svog poslovanja novim potrebama i željama potrošača kroz uvođenje promjena vidljivih unutar i izvan boce.

Tagovi: Coca-Cola Europe, Coca-Cola, papirnata boca, Paboco – Paper Bottle Company
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE