GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coca-Cola očekuje slabije rezultate u drugom kvartalu zbog pandemije koroanvirusa

Coca-Cola očekuje slabije rezultate u drugom kvartalu zbog pandemije koroanvirusa
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ATLANTA - Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je u utorak da mu je zbog mjera suzbijanja pandemije koronavirusa prodaja od početka travnja pala za četvrtinu, najavljujući slabije poslovne rezultate u drugom tromjesečju.

Koronavirus već je odnio gotovo 170 tisuća života diljem svijeta i brzo se širi pa su vlasti prisiljene poduzimati drastične mjere, obustavljajući gospodarske aktivnosti i promet i poručujući građanima da ostanu kod kuće.

Odgođene su Olimpijske igre u Tokiju, među čijim je sponzorima i Coca-Cola, te mnogi drugi sportski događaji i koncerti a organizatori su od nekih i odustali.

Nekoliko koncerata i sportskih događaja, uključujući Olimpijske igre koje su pod pokroviteljstvom tvrtke, odgođeno je ili otkazano.

Coca-Cola pak u restoranima, trgovinama, kinima, sportskim arenama i prostorima za zabavu ostvaruje polovinu prihoda, prodajući im sirupe i koncentrate za napitke.

Iz kompanije su izvijestili da im je od početka travnja obujam prodaje u svijetu smanjen za četvrtinu, uglavnom zbog pada u segmentu koji nije povezan s maloprodajnim trgovinama.

U ožujku su objavili da neće ostvariti ciljeve zacrtane za ovu godinu a danas procjenjuju da će im usporedivi prihodi u drugom tromjesečju uključivati i negativan utjecaj dolara u rasponu od četiri do pet posto.

„Konačni utjecaj na drugo tromjesečje i cijelu 2020. godinu zasad nije poznat. Međutim, utjecaj na drugo tromjesečje bit će značajan“, stoji u priopćenju tvrtke.

U prvom tromjesečju završenom 27. ožujka neto prihodi pali su im jedan posto, na 8,6 milijardi dolara.

Dobit po dionici kada se isključe jednokratne stavke porasla je osam posto, na 51 cent po dionici.

Tagovi: Coca-Cola, koronavirus u SAD-u, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE