GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju

Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 08:21
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.

Proizvodnja u Kranju bit će prekinuta krajem 2024. To će utjecati na oko 70 zaposlenika. O odluci su obaviješteni čim je donesena.

"Duboko žalimo zbog posljedica koje zatvaranje donosi našim zaposlenicima u Kranju, koji rade odličan posao", rekao je Marco Carlini, voditelj tiska i pakiranja u regiji EMEA Continentalovog poslovnog područja površinskih rješenja.

Continental će proizvodnju iz Kranja prenijeti u svoje druge pogone tiskarske tehnologije u Europi. Posao kranjskog pogona za tiskarsku tehniku postupno će se smanjivati do konačnog zatvaranja pogona u travnju 2025. godine.

Kako su objasnili, odluku su morali donijeti zbog izazovne situacije. Globalno tržište tiskarske gume stagnira, a očekuje se njegov daljnji pad. Tržište u gospodarskoj regiji EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) značajno se smanjilo u posljednjih nekoliko godina.

"Trenutačna posljedica toga je niska iskorištenost kapaciteta naših pogona za tiskanje gume", objašnjava Marco Carlini.

"Naša tvrtka vjeruje u budućnost proizvodnje tiskarske gume. Kako bismo se mogli pripremiti za buduće izazove i dugoročno održati uspješan rad ovih pogona unutar tvrtke Continental, morali smo donijeti odluku o preseljenju proizvodnje."

Uz tešku situaciju na tržištu, ističe i ugovor o najmu pogona u Kranju.

Ostaje poznata i uspješna robna marka Sava pod kojom se u Kranju proizvode tiskarske gume za ambalažu, metal i UV tisak.

Tagovi: Continental, kranj, guma
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE