GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cosco uspostavio direktnu željezničku vezu između Luke Trst i Gorenja

Cosco uspostavio direktnu željezničku vezu između Luke Trst i Gorenja
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 10:48
Autor: SEEbiz
VELENJE - Jedan od najvećih brodara na svijetu Cosco uspostavio je posebnu željezničku prugu od luke Trst do Gorenja u Velenju, priopćeno je iz te tvrtke.

Kontejnerski vlakovi dugi su i do 500 metara, a svojom veličinom nailaze na usko grlo u Velenju, pa se tamo rastavljaju na dva-tri dijela prije nego što se dovezu u Gorenje.

Vlak je već odradio prvu vožnju, u ponedjeljak navečer, kada je iz luke Trst preuzeo kontejnere sa sirovinama i komponentama za proizvodnju u Velenje. Vlak je u utorak ujutro stigao u industrijski park Hisense Europe u Velenju.

Spomenuti će vlak kontejnere koji Coscovim prekooceanskim brodovima stižu u tršćansku luku izravno do postojećeg kontejnerskog terminala u Velenju. Poseban Hisense Block Train vozit će pod okriljem kineskog logističkog diva Cosco, a redovite vožnje počinju u rujnu.

"Ova nova linija vrlo je važna za poboljšanje transportnog sustava za naše tvornice u Velenju i za osiguranje stabilnog lanca opskrbe", rekao je predsjednik Hisense Europe Hanson Han.

“Kao globalni brend koji je duboko ukorijenjen na europskom tržištu, Hisense je oduvijek kao svoj glavni cilj imao pružanje visokokvalitetnih proizvoda i usluga europskim kupcima. Istraživanje i razvoj u Europi, lokalizirana proizvodnja i prodaja oduvijek su bili naša dugoročna strategija za podršku ovom cilju”, rekao je, dodajući da je nakon preuzimanja robne marke Gorenje i europskih tvornica 2018. Hisense, njegovi proizvodi i duboko integrirane usluge s Gorenje proizvodi i usluge.

To je dovelo do daljnje poboljšane strategije lokalizacije, a uređaji proizvedeni u Europi sada se transportiraju na europska tržišta, kao i na azijska i američka tržišta, te na druga područja diljem svijeta.

Očekuje se da će željeznička pruga krenuti u redoviti promet u rujnu, kada će do Velenja tjedno voziti dva Hisensova vlaka s maksimalno 64 kontejnera. Iako čak 80 posto tereta za tvornice Hisense prolazi kroz Luku Koper (istodobno predstavlja i dva posto godišnjeg prometa u luci), prijevoznik je kao polazišnu točku odabrao luku Trst.

Spomenuti kontejnerski vlakovi dugi su i do 500 metara, a svojom veličinom vlakovi u Velenju nailaze na usko grlo. S obzirom na to, oni se tamo rastavljaju u dva ili tri dijela prije nego što se mogu dovesti u Gorenje.

“Ovdje se posebnim liftom iz vlaka pretovaruju do kontejnerskog terminala, a prazni kontejneri utovaruju u vlak. Kompozicija putuje od Trsta do Velenja oko 12 sati. Zbog povećanja obujma proizvodnje postojeći kontejnerski terminal unutar zaštićenog područja Gorenja već je prenaseljen i premalen pa ćemo proširiti odnosno urediti još jedan u neposrednoj blizini, tako da će njihov ukupni kapacitet biti do 250 velikih kontejnera”, priopćili su u Velenju.

Tagovi: Cosco, Luka Trst, Gorenje, Hisense Europe
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE