GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CRBC i Luka Ningbo zainteresirani za koncesiju na Zagrebačkoj obali

CRBC i Luka Ningbo zainteresirani za koncesiju na Zagrebačkoj obali
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2019 / 09:45
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
RIJEKA - Za novi kontejnerski terminal u Rijeci zainteresirano je sedam kompanija iz Europe, Bliskog i Dalekog istoka, rekao je za Jutarnji list ravnatelj Lučke uprave Denis Vukorepa, ali njihova imena i reference nije otkrio.

Iz izvora bliskih Vladi Jutarnji list neslužbeno doznaje da su među zainteresiranima kineski konzorcij koji čine Ningbo Port i CRBC (China Road and Bridge Company), kompanija koja gradi pelješki most te Port of Singapure.

Nakon analize pristiglih dokumenata, što će trajati 15 dana, bit će svih sedam (ili samo neki od prijavljenih, ovisi o kvaliteti njihovih referenci i viziji projekta) pozvano da daju ponudu za 50-godišnju koncesiju. Procijenjena vrijednost koncesije (bez PDV-a) je 20,5 milijardi kuna, navodi dnevnik. "U pitanju su respektabilni operateri lučkih terminala. Jako smo zadovoljni jer smo priželjkivali takav odziv. Pokazalo se da je ovaj pravac ipak vrlo interesantan", kaže Vukorepa.

U petak je formalno zaključena prva faza koncesijskog postupka, a plan je da se kompleksni ugovor za terminal Zagreb Deep Sea potpiše do kraja rujna.

Natječajem se traži koncesionar za izvođenje radova i pružanje usluga, a njegova obaveza je ulaganje od oko 70-80 milijuna eura u završetak terminala koj i je sada dugačak 400 metara i izgraden je u sklopu projekta sa Svjetskom bankom i EU. Za vrijeme posjeta kineskog premijera Hrvatskoj najavljeno je da su za koncesiju zainteresirane i kineske kompanije, ali Denis Vukorepa tu informaciju nije želio komentirati, piše Jutarnji list.

Namjera je države da se terminal Zagreb Deep Sea u drugoj fazi izgradi do ukupne dužine od 680 metara, a ako koncesionar ne bude zainteresiran za to, koncesija će mu biti smanjena na 30 godina. Lučka uprava koncesionaru sada nudi ekskluzivitet na deset godina, odnosno obećanje da u tom roku neće graditi nove kapacitete za prekrcaj kontejnera, a njegova je glavna atrakcija da ima mogućnost prihvaćanja ultravelikih kontejnerskih brodova jer je tu dubina mora 20 metara, donosi dnevnik.

Tagovi: CRBC, China Road and Bridge Corporation, Luka Ningbo, Zagrebačka obala, Zagreb Deep Sea, Luka Rijeka, Denis Vukorepa, Lučka uprava Rijeka
PROČITAJ I OVO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
POBOLJŠANJE
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
ZAGREB - Prihodi od prodaje Ingre u prvih devet mjeseci iznose 13 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje u odnosu na prvih devet mjeseci 2019. godine.
Oštar pad neto dobiti Dukata
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Dukata
ZAGREB - Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 9,1 milijun kuna, što je pad za 30,6 milijuna kuna ili 77,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE