GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crnogorski Voli i njemački Rewe zainteresirani za Tuš

Crnogorski Voli i njemački Rewe zainteresirani za Tuš
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2023 / 08:41
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Dva su kandidata za kupnju slovenskog trgovca Tuš, koje je nedavno ponuđen na prodaju.

Za tvrtku s gotovo 3.000 zaposlenih proteklih sedmica zanimanje je pokazalo nekoliko potencijalnih kupaca iz inozemstva, a izdvojila su se dva: crnogorski trgovački lanac Voli u vlasništvu Dragana Bokana i njemački trgovački div Rewa

koji ima oko 3.300 trgovina, javlja portal necensurirano.si..

Trgovački lanac Voli najveći je poslodavac u Crnoj Gori, a dosta poslovno sarađuju s Izetom Rastoderom, koji živi u Sloveniji, gdje je sjedište njegove tvrtke Derby, koja je jedan od najvećih svjetskih distributera banana.

Rewe posjeduje nekoliko trgovačkih i diskontnih lanaca u mnogim zemljama i ostvaruje oko 60 milijardi eura prometa godišnje.

Fond Alfi, koji je dio KF Finance grupe, većinski je vlasnik Engrotuša od 2020. godine, dok je ostalih 20 posto u vlasništvu njegovih osnivača Mirka i Tanje Tuš.

Tvrtka Engrotuš, koja stoji iza Tuš trgovina, imala je finasijske obaveze veće od 260 miliona eura 2019. godine koje nije mogala otplatiti, te je provela postupak sanacije u toku kojeg su prodani neki veći trgovački centri i nekretnine.

U 2021. godini tvrtka je ostvarila gotovo 455 miliona eura čistih prihoda od prodaje i 4,2 miliona eura čiste dobiti.

Tagovi: Voli, Tuš, kompanija Rewe, trgovina
PROČITAJ I OVO
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE