GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia Airlines i Lufthansa Technik nastavljaju uspješnu 30-godišnju suradnju

Croatia Airlines i Lufthansa Technik nastavljaju uspješnu 30-godišnju suradnju
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Croatia Airlines (CA) i njemačka tvrtka za održavanje zrakoplova Lufthansa Technik u ponedjeljak su u Zagrebu u poslovnici CA na Zrinjevcu svečano obilježili 30 godina uspješne suradnje, koju nastavljaju te uskoro planiraju potpisati i novi dvogodišnji ugovor.

"Udruživanjem snaga zaposlenih i profesionalnih znanja iz obje kompanije postignuta je izvrsnost u tehničkom održavanju zrakoplova, koje prepoznaju naši partneri diljem svijeta. Slijedom toga i Tehnički sektor Croatia Airlinesa postao je centar izvrsnosti u kojemu se obavljaju najzahtjevniji tehnički radovi na domaćim i stranim zrakoplovima”, naglasio je na svečanosti predsjednik Uprave CA Jasmin Bajić.

Istaknuo je da je Lufthansa Technik svjetski lider u svom području te da su stručnjaci CA u sklopu te suradnje obavili do sada više od 210 velikih pregleda na zrakoplovima Lufthanse, a sve je započelo s prvim letom CA za Frankfurt 1992., kada je CA nabavila tri zrakoplova od Lufthanse, potpisavši i ugovor o tehničkoj podršci za te zrakoplove.

Uz tu suradnju, CA je 2001. postala i nositelj certifikata JAR 145 za samostalno obavljanje baznog i linijskog održavanja stranih zrakoplova u zagrebačkom tehničkom središtu, u zagrebačkoj zračnoj luci gdje za to imaju tri hangara, a poslovi nisu stali ni u vrijeme pandemije su sa Lufthansom potpisali i dodatak svim ugovorima.

Iznimno uspješnom tu je suradnju opisao i potpredsjednik Lufhansa Technika za korporativnu prodaju za EMEA regiju Kai Roepke, dodajući da je to i izvrstan primjer međunarodne suradnje.

"Hrvatska i CA imaju za nas posebno mjesto. Surađujemo s mnogima, ali se u Hrvatskoj osjećamo prijateljski, i kao doma. Znanje i profesionalnost koje tu vidimo, uz naše stručne timove daju uspjeh, što je i ključ najboljih usluga, koje su važne za poslovanje obje kompanije. Nemamo brige za našu zajedničku suradnju u budućnost”, naglasio je Roepke.

Podsjetivši da je pandemija covida-19 katastrofalno utjecala na zrakoplovnu industriju, a i dalje predstavlja izazov, kao i inflacija i s tim povezani rasta svih troškova, oba poslovna čelnika upozorila su da je ove godine izazov i rat u Ukrajini, koji uzrokuje poremećaje u zračnom prometu.

Tehnički direktor CA Tomislav Imprić na svečanosti je kazao da su u Tehničkom centru CA upravo završili četiri velika pregleda zrakoplova, objasnivši i da se u tom poslu ne radi samo o tehničkom održavanju plovidbenosti zrakoplova, nego i o edukaciji kadrova za te poslove te drugim poslovima.

Buking bolji nego prije 15 dana

Na pitanje novinara o bukingu za letove CA i prodaji karata, Bajić je odgovorio da su time danas zadovoljniji nego prije 15 dana, jer je buking bolje krenuo, a i svi su im avioni u pogonu.

"Optimistični smo i očekujemo bolju sezonu od lanjske te da se približimo razini od oko 80 posto popunjenosti kapaciteta iz 2019.”, kazao je Bajić.

Cijena karata zasad neće dizati, rekao je, dodavši i da stalno rade analize, te da će to ovisiti o potražnji i rastu troškova goriva i ostaloga.

Tagovi: Croatia Airlines, Lufthansa Technik, Jasmin Bajić
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE