GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia Airlines povećava broj letova za 60% u odnosu na 2021.

Croatia Airlines povećava broj letova za 60% u odnosu na 2021.
VIŠE LETOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2022 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja Croatia Airlines obavit će više od 16 tisuća letova i ponuditi oko milijun i 766 tisuća sjedala, što je u odnosu na prošlu godinu porast za oko 60 posta, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu manje za oko 20 posto, rekao je u četvrtak direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.

On je na konferenciji za novinare u Zračnoj luci Split rekao kako ljetna sezona letenja počinje 27. ožujka i trajat će do kraj listopada.

"Tijekom ovogodišnje sezone planirano je povezivanje Hrvatske s 21 međunarodnim odredištem," kazao je Žabo.

Po njegovim riječima, Croatia Airlines planira povezati Zračnu luku Split s 18 europskih odredišta, Zračnu luku u Zagrebu s 15 i zračnu luku u Dubrovniku sa šest europskih odredišta.

"Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu," rekao je.

Žabo je kazao kako je planirani red letenja podložan promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj svijetu.

Odgovarajući na pitanja koja su se odnosila na ukrajinsku krizu, kazao je kako Croatia Airlines dijeli zabrinutost cijelog svijeta s tom situacijom koja je uzrokovala porast cijena energenata što utječe na poslovanje kompanija.

Dodao je da rusko i ukrajinsko turističko tržište nemaju veći utjecaj na hrvatski turizam.

Korona kriza je prema njegovim riječima negativno utjecala na poslovanje Croatia Airlinesa, rekavši kako se u jednom trenutku suočio s padom prihoda od gotovo 97 posto.

Zamjenik direktora zračne luke Split Pero Bilas je kazao kako je rekordne 2019. godine u svim zračnim lukama u Hrvatskoj ostvaren promet od 11,5 milijuna putnika da bi 2020. godine tijekom pandemije taj broj drastično pao, a u 2021, godini se počeo oporavljati pa je u toj godini u Hrvatskoj ostvaren promet zrakoplovima oko 4,7 milijuna putnika.

Pomoćnik direktora Zračne luke Split Ante Teklić je izvijestio kako je ta zračan luka u prošloj godini ostvarila dobit veću od 23 milijuna kuna.

Tagovi: Croatia Airlines, Slaven Žabo, Zračna luka Split
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE