GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše)
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 12:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše), najznačajnijeg rizika koji već niz godina uzrokuje značajne štete u poljoprivredi.

Lansiranjem ovog visokotehnološkog proizvoda, Croatia osiguranje se pridružuje malom broju EU zemalja i osiguravatelja s ovakvom vrstom osiguranja.

Indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše) najmoderniji je proizvod ove vrste na tržištu koji koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla putem satelita, što omogućuje precizne podatke za osigurane poljoprivredne površine.
Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu. Ovim proizvodom, CROATIA osiguranje svojim osiguranicima omogućava transparentnost, brzu isplatu naknade i jednostavan proces mjerenja, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

Mrežom satelita prati se vlažnost tla koja je visoko korelirana s prinosima pojedinih parcela i to na dnevnoj bazi za svaku parcelu veličine 100 x 100 metara. Ukoliko na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren. Ovim putem će se moći osigurati usjevi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe u kontinentalnoj Hrvatskoj na vrlo jednostavan i pouzdan način.

„CROATIA osiguranje u suradnji sa Swiss RE-om, jednim od najvećih reosiguravatelja u svijetu, lansira prvi parametrijski proizvod osiguranja usjeva od nedostatka vlage u tlu (suše). Ovaj visoko tehnološki sofisticiran proizvod još je jedan korak u digitalizaciji osigurateljne industrije kojim želimo odgovoriti na izazove budućnosti. Suša je postala sistemski rizik za naše poljoprivrednike, a njene posljedice uslijed klimatskih promjena postaju sve ozbiljnije. Indeksnim osiguranjem od nedostatka vlage u tlu (suše) koji postaje standard u svijetu želimo potaknuti razvoj domaće poljoprivrede, a našim osiguranicima osigurati još naprednije iskustvo osiguranja“, poručuje predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, Davor Tomašković.

Novi proizvod CROATIA osiguranja rezultat je suradnje sa Swiss RE-om jednim od vodećih svjetskih reosiguratelja, tvrtkom Genillard&Co za poslovno savjetovanje i usluge te s nizozemskom tvrtkom VanderSaat BV, globalnim pružateljem usluga u području satelitskog prikupljanja komercijalnih podataka putem mikrovalova.

Tagovi: Croatia osiguranje, indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu, Davor Tomašković, poljoprivreda
PROČITAJ I OVO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
CJEPIVA
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
NEW YORK - Johnson & Johnson je Europskoj uniji (EU) prepolovio ovotjednu očekivanu isporuku cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak europski dužnosnik.
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
ROVINJ - Uprava Adris grupe sazvala je za 30. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
CJEPIVO
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove (EMA) preporučila je u ponedjeljak produljenje vrijeme skladištenja Pfizer/BioNTech cjepiva na normalnoj temperaturu hladnjaka s pet na 31 dan, olakšavajući time logističke izazove za provedbu cijepljenja.
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
DOGAĐAJI
Sve je spremno za 3. FMCG Marketing Summit
ZAGREB - Vrijeme je da krenemo na putovanje u cipelama potrošača uz naše inspirativne govornike i otkrijemo zašto su danas više nego ikad važnije EMOCIJA. VRIJEME. ODRŽIVOST!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE