GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia osiguranje lansiralo LaqoPrevent

Croatia osiguranje lansiralo LaqoPrevent
PREVENCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2021 / 13:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Croatia osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, danas je predstavilo LaqoPrevent. Riječ je o jedinstvenom programu prevencije koji uz pomoć naprednih tehnologija promiče i nagrađuje odgovorno ponašanje i smanjenje rizika u okruženju.

Program LaqoPrevent dio je ponude Croatijinog LAQO osiguranja, prvog u potpunosti digitalnog osigurateljnog rješenja na ovim prostorima.

S obzirom da LAQO trenutno nudi osiguranje motornih vozila, prva inicijativa u sklopu programa LaqoPreventa promiče sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje u prometu korištenjem naprednog tehnološkog rješenja telematike dostupne u sklopu LAQO aplikacije. Korisnici tako mogu pratiti različite aspekte svoje vožnje i utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu te biti nagrađeni za odgovorno ponašanje i dobre rezultate.

Laqo nagrađuje dobre vozače: pratite svoju brzinu, kočenje i korištenje mobitela u vožnji

Telematika je napredno tehnološko rješenje koje u primjeni omogućuje pojedincima da analiziraju i korigiraju svoje ponašanje u prometu. Ova tehnologija unutar LAQO aplikacije koju korisnici dobrovoljno aktiviraju na svojim mobitelima, prati način vožnje, prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela tijekom vožnje. Program nagrađuje dobre vozače pa će korisnicima s najboljim ocjenama biti omogućena ekskluzivna dodatna pokrića prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa provodit će se i niz izazova i natječaja kojim će se korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju.

„Pokretanjem ovog jedinstvenog programa prevencije temeljenog na naprednim tehnologijama, LAQO ponovo potvrđuje status najjačeg digitalnog branda u svijetu osiguranja. Od kada je lansiran, LAQO je hit na osigurateljnom tržištu, a reakcija korisnika najbolja su potvrda da na tržištu postoji snažna potreba za naprednim digitalnim rješenjima. LaqoPrevent programom odlazimo korak dalje i doprinosimo podizanju ukupne razine sigurnosti u društvu. Promovirat ćemo i nagrađivati odgovorno ponašanje u svim aspektima života, počevši sada sa sigurnosti u prometu“, poručuje predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Davor Tomašković.

Direktorica sektora za digitalni razvoj u CO, Ana Zovko najavljuje i nove digitalne inovacije. „Želimo da naši korisnici znaju da smo njihov partner koji sustavno radi na prevenciji i sprečavanju nezgoda. Nastavit ćemo s razvojem i sa svakim novim osiguranjem koje lansiramo u sklopu LAQO branda koristit ćemo nove napredne tehnologije kako bi osiguranici uvijek dobili više od police osiguranja. Zadovoljan korisnik je u DNK LAQO branda“, poručuje Ana Zovko.

Predstavljanju LaqoPreventa prisustvovao je i Marijan Mumdžiev, CEO Amoda čiji je tim za LAQO razvio tehnološko rješenje, a za svoj su rad u insurtech sektoru dobili mnogobrojna internacionalna priznanja i nagrade. Financial Times je proglasio Amodo jednom od 5 top insurtech kompanija u svijetu. „Veliko mi je zadovoljstvo biti dio ovog projekta, iako Amodo ima korisnike diljem svijeta, napraviti ovako nešto u "svom dvorištu" je od posebnog značaja za nas. Drago nam je da smo našli partnera koji je, poput nas, ne samo spreman pratiti globalne trendove nego ih i postavljati.“

Dino Rađa i Marko Vuletić: LaqoPrevent od posebne koristi za roditelje i mlade vozače

Inicijativa unutar LaqoPreventa koja potiče odgovornu vožnju posebno je važna jer je Hrvatska visoko u crnim statistikama u broju prometnih nesreća. Već godinama, Hrvatska ima upola veću smrtnost na cestama od EU prosjeka. Najčešći uzroci nesreća su brzina, alkohol, nevezanje pojasa i upotreba mobitela tijekom vožnje. U statistici nesreća iz 2020. iskače i podatak da su većinu nesreća prouzročili mladi vozači.
Na predstavljanju LaqoPreventa sudjelovali su Dino Rađa, tata mladog vozača, i Marko Vuletić, mladi vozač i poznati domaći YouTuber. Oboje ističu kako je ovakav jednostavan, ali i zabavan način praćenja vožnje, koji ti stalno slikovito daje ocjene vožnje, vrlo koristan način u svakodnevnom osvještavanju potrebe za povećanjem opreza i pažnje za volanom.

Program prevencije LaqoPrevent dostupan je LAQO privatnim korisnicima i u potpunosti je dobrovoljan. Od lansiranja, u listopadu 2020. godine, LAQO - prvo 100 posto digitalno osiguranje pravi je hit među hrvatskim osiguranicima koji su prepoznali prednosti ugovaranja osiguranja u samo jednoj minuti, bez ijednog papira.

Tagovi: Croatia osiguranje, LaqoPrevent, Ana Zovko, Dino Rađa, Davor Tomašković, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
PLANOVI
Rheinmetall gradi tvornicu topničkih granata u Litvi
ESSEN - Njemački proizvođač oružja Rheinmetall planira u Litvi izgraditi novu tvornicu za proizvodnju topničkih granata kalibra 155 milimetara.
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
AKVIZICIJE
CIAK grupa preuzima Stahlgruber trgovinu i Sim Impex
ZAGREB - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE