GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatian Mezzanine Debt Fund prikupio ukupno 52,2 milijuna eura

Croatian Mezzanine Debt Fund prikupio ukupno 52,2 milijuna eura
FINALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 16:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Krajem lipnja ove godine uspješno je završeno finalno zatvaranje Croatian Mezzanine Debt Funda, jednog od tri fonda kojeg su kroz program CROGIP podržali Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i koji sada ukupno vrijedi 52,2 milijuna eura.

Nakon što je krajem siječnja 2022. godine završeno prvo zatvaranje Croatian Mezzanine Debt Fund – a, u lipnju je uspješno provedeno naknadno i završno zatvaranje fonda, priopćeno je iz Mezzanine Partnersa, koji upravlja tim fondom.

Uz zahvalu svim investitorima na podršci i pomoći u osnivanju Fonda, iz Mezzanine Partnersa navode i da će Croatian Mezzanine Debt Fund ulagati u razne sektore, osim sektora nekretnina te sektore koji su prema propisima EIF-a zabranjeni. Očekuju upravljanje portfeljem do 20-ak ulaganja u pojedinačnom iznosu od 1 do 5 milijuna eura, kaže se u priopćenju.

Croatian Mezzanine Debt Fund omogućava, malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj korištenje dodatnog dugoročnog oblika financiranja kroz subordinirani dužnički instrument – mezzanine.

Potencijalno ulaganje može uključivati podršku razvojnih investicija, promjenu kapitalne i vlasničke strukture, podršku u postupcima spajanja i preuzimanja, financijsko restrukturiranje te akviziciju i širenje tržišta.

U skladu sa strategijom ulaganja, fond će ulagati u tvrtke s dobrim novčanim tokovima i jakim upravljačkim timovima. S ovim ulaganjima male i srednje tvrtke mogu ostvariti rast i ublažiti prekomjerni financijski rizik, zaključuje se u priopćenju.

Inače, početkom rujna 2020. godine, EIF i HBOR su najavili da će uložiti više od 70 milijuna eura u tri fonda rizičnog kapitala u Hrvatskoj - Prosperus Growth Fund, Adriatic Structured Equity Fund i Croatian Mezzanine Debt Fund.

Tagovi: Croatian Mezzanine Debt Fund, Europski investicijski fond, Hrvatska banka za obnovu i razvitak
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE