GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo

  Daimler i Volvo razmatraju partnerstvo
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2020 / 10:55
Autor: SEEbiz
FRANKFURT -  Daimler i Volvo Cars, u vlasništvu kineskog Geelyja, razmatraju suradnju kako bi smanjili troškove razvoja motora s unutarnjim izgaranjem, izvijestio je u nedjelju inače dobro upućeni njemački magazin Automobilwoche, podružnica Automotive News Europe pozivajući se na neimenovane izvore tvrtke.

Navode izjavu menadžera tvrtke Volvo koji kaže da je bilo početnih razgovora s Daimlerom, ali da nema konkretnih planova, dok je glasnogovornik iste tvrtke rekao kako je prerano razgovarati o konkretnim projektima, iako nije bio isključiv po pitanju moguće suradnje.

Glasnogovornik Daimlera rekao je da se suradnja tvrtke s Geelyjem, koji posjeduje udio od 10 posto u njemačkom proizvođaču automobila, razvija pozitivno, ali je odbio daljnje komentare.

Najveći online shopping centarBazzar.hr - Sigurna online kupovinaGlobalne tarife, ubrzane trgovinskim ratom između Kine i Sjedinjenih Država, kao i viši zahtjevi za ulaganjima u električna i autonomna vozila, prisiljavaju proizvođače automobila da traže nove načine smanjenja i podjele troškova.

U listopadu 2019. godine Volvo je rekao kako će spojiti svoj razvoj motora i proizvodne kapacitete s onima Geelyja, stvarajući odjel za opskrbu vlastitih brendova, kao i za potencijalne druge proizvođače automobila s novom generacijom motora s unutarnjim izgaranjem i hibridnim motorima.

Automobilwoche je rekao kako će ovo novi odjel započeti s radom do kraja ožujka, što bi mogla biti polazišna točka za suradnju s Daimlerom, dok bi daljnji korak moglo biti partnerstvo u razvoju električnih pogona.

Geely i Daimler rekli su da planiraju izgraditi novu generaciju Smart električnih automobila u Kini kroz zajedničko ulaganje, a dvije tvrtke također surađuju na 'StarRides' premium usluzi vožnje (ride-hailing) u Kini. Odabrali su grad Hangzhou jer se u njemu nalaze sjedišta nekih vodećih kineskih tvrtki, uključujući Geely Holding i druge vodeće tehnološke tvrtke, a on ima preko 10 milijuna stanovnika. U okviru zajedničkog joint-venture pothvata u kojem imaju podjednake omere, usluge će se pokrenuti u s flotom od 100 vozila, uključujući vozila Mercedes-Benz S-klase, E-klase i V-klase. 'StarRides' se planira proširiti na ostale velike gradove u Kini od 2020. godine.

Tagovi: Daimler, Volvo, Geely, Volvo Cars
PROČITAJ I OVO
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
NAJAVE
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
TEL AVIV - Izrael će 1. studenoga započeti svoja prva klinička ispitivanja cjepiva protiv novog koronavirusa, objavile su u nedjelju vlasti koje pokušavaju obuzdati drugi val zaraze.
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
TERET
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
PIREJ - Diamond Line u vlasništvu Cosco Shippinga službeno je lansirao Vado Ligure Express Service (VAX) s pirejskog kontejnerskog terminala (PCT).
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
LETOVI
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
BUDIMPEŠTA - Mađarska i Kina bit će povezani još jednom direktnom linijom, a radi se o vezi između Zhengzhoua i Budimpešte i to tri puta tjedno.
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
NOVI ISKORAK
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
ROVINJ - Uz cestu Rovinj – Bale, nasuprot sela Čubani, na osunčanoj padini prema moru predjela Valade, prostire se jedno od najvećih istarskih poljoprivrednih kompleksa.
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE