GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Agrokor mi je bila referenca za čelno mjesto u Podravci

Dalić: Agrokor mi je bila referenca za čelno mjesto u Podravci
PODRAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2021 / 14:49
Autor: SEEbiz / N1 info
KOPRIVNICA - Na današnjoj sjednici Nadzornog odobra donesena je odluka da će nova predsjednica Uprave Podravke biti Martina Dalić.

Izjavu nakon sjednice Nadzornog odbora daju predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

“Mi smo sretni da je u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, da smo uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kaže Želimir Vukina.

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila privhatiti ovu dužnost.

Veselim se radu sa svojim timom i s radnicim Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkovića na iskazanom povjerenju”, rekla je Dalić.

“Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama. Potrudit ću se da Podravka bude predvodnik u ovim inovacijama. Podravka je naravno važan nositelj prehrambeno prerađivačke industrije. Nastojat ćemo da se nastavi povećvati udio hrvatskih proizvoda u proizvodima Podravke. Najveća vrijednost Podravke su ljudi, ništa nije moguće bez njih”, dodaje.

Upitana o kritikama na dolazak na mjesto predsjednice Uprave, odgovara: “Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”.

Što se afere Borg tiče, rekla je:

- Ponosna sam na ono što smo odradili u procesu rješavanja problema Agrokora i na činjenicu da država ni na koji način nije snosila troškove njegovog spašavanja. Agrokor mi jena neki način bila referenca za čelno mjesto u Podravci, zaključila je.

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: Martina Dalić, Podravka, Želimir Vukina, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE