GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danone odlazi iz Rusije

Danone odlazi iz Rusije
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 16:27
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Francuska tvrtka Danone dobila je potrebno dopuštenje ruskih regulatornih tijela za prodaju svog poslovanja u Rusiji. Tvrtka je štetu od transakcije procijenila na 1,2 milijarde eura.

"Tvrtka Danone dobila je potrebna regulatorna odobrenja za prijenos svojih operacija u Rusiji na Vamin R. Završetak ove transakcije očekuje se u narednim tjednima", navodi se u priopćenju kompanije, prenosi agencija Interfax.

Francuski proizvođač mliječnih proizvoda podsjetio je da je transfer sredstava pokrenut u listopadu 2022. godine, javlja Mina.

"Ukupan gubitak koji je Danone zabilježio na svojim računima iznosi 1,2 milijarde eura", istaknuli su iz kompanije.

Prema podacima Jedinstvenog državnog registra pravnih osoba, tvrtka Vamin R registrirana je 25. rujna prošle godine. Vlasnici su Vamin Tatarstan s 99 posto i Ruslan Alisultanov s jedan posto.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je 13. ožujka dekret kojim se ukida privremeno upravljanje Federalnom agencijom za upravljanje imovinom, koja je u srpnju prošle godine preuzela upravljanje Danone Rusija i Danone Trade, kada su te tvrtke preimenovane u H&N i H&N Trade.

Krajem veljače, Financial Times je izvijestio, pozivajući se na povjerljive dokumente, o planovima Danonea da proda svoj ruski posao tvrtki Vamin iz Tatarstana. Prema tim dokumentima, tvrtka Vamin pripada Mintimeru Mingazovu, koji je uveden u Upravni odbor H&N-a, nakon što je država preuzela upravljanje tvrtkom na čelu s ministrom poljoprivrede Čečenije Yakubom Zakryevom.

Tagovi: DANONE, RUSIJA, Vamin R
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE