GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deblokiran račun Hrvatske brodogradnje Trogir- SCT uplatio pet milijuna kuna

Deblokiran račun Hrvatske brodogradnje Trogir- SCT uplatio pet milijuna kuna
RAČUN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 19:29
Autor: SEEbiz
TROGIR - Račun Hrvatske brodogradnje Trogir (HBT) u petak je deblokiran i time je omogućeno pokretanje isplate plaća, otpremnina i drugih obaveza.

Deblokadu računa omogućio je Servisni centar Trogir (SCT) uplatom od pet milijuna kuna, priopćeno je u petak iz Brodotrogira.

„SCT je pet milijuna kuna prikupio iz vlastitih sredstava i tvrtke kćeri Adria Docks te partnera izvan škvera. Nažalost, sredstva nisu dobivena od banaka, ali se i dalje intenzivno radi na dobivanju kredita od financijskih institucija," izjavio je vlasnik Brodotrogira Danko Končar. On je izrazio zadovoljstvo što će radnici dobiti svoj novac, ali, kako je istaknuo, to je samo prvi korak u sanaciji škvera.

"S procesom prodaje marine (Marina Trogir) se nastavlja uz napomenu da za sada ima troje zainteresiranih stranih kupaca. Ubrzanim tempom prodaje, očekujemo da će kupac dati avans i time omogućiti ozbiljnu sanaciju škvera. Buduće otpremnine za više od 100 radnika, bit će osigurane od dobivenog avansa od prodaje marine. Nadamo se da će se to realizirati do kraja travnja," naveo je Končar.

Podsjetio je kako je Vlada Republike Hrvatske je već ranije odobrila jamstva za gradnju dva polarna kruzera te škver prije izdavanja jamstva treba ispuniti zadane uvjete iz same odluke.
"Škver je zahvalan na dosadašnjoj pomoći Vlade RH te će prodajom marine ispuniti prethodno navedene uvjete. Bez sveobuhvatne pomoći Vlade, nastavak djelatnosti brodogradnje u Brodotrogiru teško će biti moguć“, ističe Končar.

Tagovi: Hrvatska brodogradnja Trogir, Marina Trogir, Brodotrogir, Danko Končar
PROČITAJ I OVO
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
OČEKIVANJA
Istraživanje PwC-a: Većini hrvatskih tvrtki za rast najvažnija Srbija
ZAGREB - John Gašparac, voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja za Hrvatsku tvrtke PricewaterhouseCoopers, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao istraživanje koje je ta tvrtka provela, a u kojoj se vidi usporedba očekivanja menadžera i predsjednika uprava u Republici Hrvatskoj s onima u svijetu što očekivati od koronakrize.
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
REZOVI
Otkazi za 35 zaposlenika Holdinga
ZAGREB - Trideset i pet zaposlenika zagrebačkog Holdinga krajem mjeseca će dobiti otkaz.
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
ODLUKE
Cinkarna isplaćuje dividendu od čak 21 eura po dionici
CELJE - Cinkarna Celje raspodijelit će gotovo cijelu raspodjeljivu dobit među dioničarima. Dok su Uprava i Nadzorni odbor predložili da dividenda po dionici iznosi 11 eura bruto, dioničari su na današnjoj skupštini podržali protuprijedlog prema kojem će dobiti dividendu od 21 eura po dionici.
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
ODLUKE
Nexe Grupa i Nexe d.d zadržavaju dobit iz 2020.
NAŠICE - Glavne skupštine Nexe Grupe i Nexe d.d. u utorak su donijele odluku da se lanjska dobit Nexe Grupe od 18,89 milijuna kuna i Nexe d.d od 99,1 milijun kuna rasporedi u zadržanu dobit.
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
KAZNA
IKEA u Francuskoj kažnjena s 1,2 milijuna dolara zbog špijuniranja zaposlenika
PARIZ - Francuski sud je u utorak kaznio IKEA-u s novčanom kaznom od 1,2 milijuna američkih dolara zbog špijuniranja svog francuskog osoblja, nakon što je najveći svjetski proizvođač namještaja proglašen krivim za neprimjereno prikupljanje podataka o svojim zaposlenicima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE