GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding dostavlja ponudu za Centar Sava

Delta Holding dostavlja ponudu za Centar Sava
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2018 / 14:57
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Delta holding će dostaviti ponudu za učešće u drugoj fazi tendera Grada Beograda za izbor strateškog partnera u upravljanju i rekonstrukciji kongresnog Centra "Sava", rečeno je danas Beti u toj kompaniji u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Rok za dostavljanje ponuda ističe u sredu, 20. juna.

Delta je jedina poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje centrom i kvalifikovala se za drugu fazu tendera.

Tenderom je predvidjeno da privatni partner u rekonstrukciju tog objekta uloži najmanje 12,5 miliona evra i da dostavi biznis plan na period od 10 godina.

Planirano je osnivanje zajedničkog preduzeću u kojem bi Grad Beograd bio vlasnik 51 odsto kapitala, a privatni partner preostalih 49 odsto. Grad Beograd bi u kapital zajedničkog preduzeća uložio imovinu, a partner novac.

Po ranijim najavama potpredsednika Delta Holdinga Živorada Vasića, ako bi ta kompanija postala suvlasnik Centra "Sava", spremna je da preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u njegovom poslovanju, a da dobit deli s Gradom Beogradom ukoliko je bude.

On je rekao da bi Delta u kompletnu rekonstrukciju centra uložila 25 miliona evra kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta.

"Nudimo Beogradu nešto što do sada nije vidjeno u javno-privatnom partnerstvu: da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo", kazao je Vasić.

Dodao je da je Delta planirala investicije za kompletnu rekonstrukciju Centra "Sava", tako da dobije novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala.

Delta holding u svom sastavu ima hotele Interkontinental u Ljubljani, Kraun plazu (Crowne Plaza) i Holidej in (HolidayIn) u Beogradu, kao i beogradski Belekspo centar (BelExpoCentar), a gradi Indigo hotel u Beogradu.

Na prvom tenderu za izbor strateškog partnera za Sava centar, raspisanom 2016. godine, javili su se Delta holding i konzorcijum koji su činili Aerodrom "Nikola Tesla", Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugoj fazi postupka nije stigla nijedna obavezujuća ponuda.

Tagovi: Delta Holding, Centar Sava, Goran Vesić, BelExpoCentar, Crowne Plaza
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE