GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding: Prihod 30,1 milijardi dinara u prvoj polovini 2018.

Delta Holding: Prihod 30,1 milijardi dinara u prvoj polovini 2018.
ČEKAJU DOZVOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2018 / 11:37
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Delta Holding je pripremio novac za gradnju nove poslovne zgrade, šoping mola Delta Planet na Autokomandi i Delta Centra u bloku 19, ali čeka neophodne dozvole. Kako se moglo čuti u ponedeljak na predstavljanju poslovnih rezultata kompanije u prvoj polovini 2018. godine, kompanija ne odustaje od projekata planiranih u srpskoj prestonici.

- U pitanju je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, šoping mola Delta Planet na Autokomandi i Delta Centra u bloku 19 koji će u svom sastavu imati Interkontinental hotel, eksluzivnu poslovnu zgradu, luksuzni ritejl prostor, restoranski sadržaj i 600 parking mesta - navela je direktorka sektora nekretnina u firmi Delta Real Estate, Zorana Ždrale Burlić.

Vrednost sve tri investicije, kako je navela je preko 400 mil EUR.

- Sredstva su obezbeđena i spremni smo da sva tri gradilišta otvorimo u roku od 15 dana po dobijanju građevinskih dozvola – istakla je Burlić, ne precizirajući kada bi to moglo da se dogodi.

Osim projekata u Srbiji, Delta je najavila i otvaranje šoping-mola Delta Planet u Varni u četvrtom kvartalu ove godine, kao i otvaranje Delta Planeta u Banja Luci za prvi kvartal 2019.

Prihodi kompanije, kako je predstavljeno danas, u prvih šest meseci 2018. iznose 30,1 milijardu dinara, a EBITDA 2,6 milijardi dinara. Najveći udeo ostvario je Delta agrar (47%) a zatim Delta Distribucija (32%), dok je u budžet Republike Srbije uplaćeno 5, 4 milijardi dinara.

Živorad Vasić potpredsednik Delta Holdinga posebno je istakao rezultate hotela Crowne Plaza koji se, kako je naveo, nalazi na prvom mestu po zadovoljstvu zaposlenih od svih IHG hotela u Evropi i trećem mestu po zadovoljstvu gostiju.

- Hotel Crowne Plaza sa više od 50.000 noćenja u prvih šest meseci ove godine beleži prosečno zauzeće od 71,5%, što znači da ako imate 420 soba, 280 je svaki dan u prvih šest meseci ove godine bilo zauzeto – kazao je Vasić.

Tagovi: Delta Holding, Delta Planet, Živorad Vasić, Autokomanda, Zorana Ždrale Burlić, Delta Agrar, Delta Real Estate
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE