GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.

Delta Holding: Prihod 618,8 miliona evra u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2022 / 19:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Delta Holding je prošle godine ostvario prihode od 618,8 miliona evra i EBITDA-u od 63 miliona evra.

Na godišnjoj konferenciji za novinare Milka Vojvodić, generalni direktor Delta holdinga i viši potpredsednik ove kompanije za finansije i ekonomiju istakla je da je ovo najuspešnija godina u istoriji Delta holdinga.

- Prema ovim rezultatima 2021. godina je nauspešnija u poslovanju Delte, od 2011. godine kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom portfoliju i napustila biznis maloprodaje, izjavila je Vojvodić dodavši da je prošle godine u budžet uplaćeno 126,7 miliona eura.

Najveća investicija Delta holdinga, platforma za e-commerce Ananas trebalo bi da počne sa radom već sljedeće nedelje, a do 2025. godine ulaganje u ovu platformu dostići će 100 miliona eura, a trebalo bi da zapošljava 900 ljudi.

Marija Desivojević, viša potpredsednica Delta holdinga zadužena za strategiju i razvoj, istakla je da je ova platforma namenjena celom regionu.

- Trenutno imamo 80 zaposlenih uz još 100 zaposlenih u partnerskim kompanijama koji su posvećeni ovom projektu. Akcenat stavljamo na logistiku i želimo da ispunimo obećanje da ono što se naruči bude isporučeno već sutradan, rekla je Desivojević.

Najveći doprinos rezultatima Delte prošle godine ostvario je Delta agrar sa 260 miliona eura prihoda. U poljoprivredu je investirano 28,5 miliona eura, uključujući nove zasade jabuka, Dunavku, ali i novu hladnjaču od 12 miliona eura za tretiranje trešanja, kao i novu sušaru za sjemenski kukuruz u Somboru od četiri miliona eura.

Delta real estate je doprinio prihodima holdinga sa sedam odsto, ali EBITDA-i (zarade prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije) sa čak 30 odsto.

Angelina Nekić, direktorka kompanije najavila je za ovu godinu investicije od 45,5 miliona eura i to mahom u Sava Centar. Pored toga ulagaće i u Blok 20 i izgradnju distributivnog centra za kompaniju.

Sa 65 miliona eura prihodima holdinga je doprinijela i distrubucija Delta DMD, a logistički dio kompanije je uprkos izazovima zbog problema u kontejnerskom brodskom prevozu i prekidu u lancima distribucije povećala prihode za 52 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče Delta Auta, kompanija će ove godine graditi prodajni centar preko puta Delta City-ia, na 15.000 kvadrata i za 21 miliona eura.

Tagovi: Delta Holding, Ananas, Milka Vojvodić, Miroslav Mišković, Marija Desivojević
PROČITAJ I OVO
Luka Ploče preuzima Nove betonske tehnologije za tri milijuna eura
AKVIZICIJE
Luka Ploče preuzima Nove betonske tehnologije za tri milijuna eura
ZAGREB - Luka Ploče priopćio je u srijedu da je pristao kupiti lokalnog proizvođača cementa New Concrete Technologies u ugovoru procijenjenom na 3,0 milijuna eura.
Anglo American odbio treću ponudu za preuzimanje BHP grupe, rok za pregovore produžen
ODBIJENICA
Anglo American odbio treću ponudu za preuzimanje BHP grupe, rok za pregovore produžen
LONDON - Anglo American odbio je u srijedu treći prijedlog za preuzimanje od konkurentske BHP grupe, jer su se kompanije dogovorile produžiti rok za pregovore za tjedan dana.
Tankerskoj plovidbi odobrena nova ponuda za preuzimanje Atlantske plovidbe
HANFA
Tankerskoj plovidbi odobrena nova ponuda za preuzimanje Atlantske plovidbe
ZAGREB - U prethodnoj, obveznoj ponudi za preuzimanje s početka 2024. Tankerska plovidba u konačnici je stekla 523.534 redovne dionice po cijeni od 53,60 eura, a nakon toga nastavila kupovati dionice na tržištu.
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
TENDERI
BH Telecom traži konzultanta u okviru analize promjene organizacije
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom objavila je na zvaničnoj stranici ponudu koja bi mogla ukazivati na detaljniji pristup daljem strukturiranju kompanije.
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
STEČAJ
Radio 101 pred stečajem tri godine nakon prestanka emitiranja
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za utvrđivanje pretpostavki za otvaranje stečaja Radija 101 d.o.o., nekad legendarnog zagrebačkog radija ugašenog 2021., te je za 18. lipnja zakazao ročište na prijedlog vjerovnika Ilka Dugandžića koji potražuje preko 41.500 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE