GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera

Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2024 / 17:39
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.

Potencijalni ponuđači uključuju privatne ulagače i tvrtke iz Europe i Bliskog istoka, rekli su izvori.

Deutsche Bahn stavio je DB Schenker na prodaju i zatražio neobvezujuće ponude za tvrtku kćer.

Preostala četiri potencijalna kupca sada će dobiti detaljnije informacije o poslovanju i financijama DB Schenkera prije poduzimanja sljedećeg koraka podnošenja obvezujućih ponuda.

Pojedinosti neobvezujućih ponuda, uključujući iznose ponuđene za DB Schenker, do petka nisu bile objavljene.

Izvori bliski dogovoru, međutim, rekli su da su dosad primljene ponude atraktivne i da bi prodaju teretne podružnice učinile ekonomski povoljnijom za Deutsche Bahn.

Ponude sugeriraju da bi željeznica mogla zaraditi više prodajom nego nastavkom upravljanja podružnicom, rekli su izvori.

U prosincu 2022. nadzorni odbor Deutsche Bahna naložio je upravi tvrtke da "ispita i pripremi prodaju do 100% DB Schenkera".

Deutsche Bahn kupca je počeo tražiti krajem prošle godine.

Očekuje se da će prodaja tvrtke kćeri, koja ekonomski dobro stoji, zaraditi milijarde eura. Deutsche Bahn očekuje da će prihod iskoristiti za smanjenje značajnih nepodmirenih dugova željeznice, koji su nedavno narasli na oko 34 milijarde eura (37 milijardi dolara).

Kritičari već dugo pozivaju na prodaju jer vjeruju da se DB Schenker - sa svojim velikim udjelom cestovnog, zračnog i pomorskog transporta - ne uklapa u temeljnu željezničku djelatnost Deutsche Bahna.

Prošle je godine Deutsche Bahn prodao svoju podružnicu Arriva koja se bavi autobusnim i željezničkim prometom sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tagovi: Deutsche Bahn, DB Schenker, Arriva
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE