GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Bahn počinje postupak prodaje Schenkera

Deutsche Bahn počinje postupak prodaje Schenkera
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2023 / 18:55
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn pokrenuo je postupak nadmetanja za svoju teretnu i logističku podružnicu DB Schenker.

Mnogi kritičari vjeruju da se Schenker, sa svojim uslugama zračnog, pomorskog i kopnenog prijevoza tereta diljem svijeta, nije pokazao kao dobar primjerak za Deutsche Bahn, unatoč tome što je grupi stvarao profit.

Njemačka željeznička mreža sve je više mučena kašnjenjima dijelom zbog starenja infrastrukture. To je dovelo do zahtjeva da se Deutsche Bahn - koji ima stotine podružnica u inozemstvu - usredotoči na svoje osnovno željezničko poslovanje i domaće tržište.

Milijarde koje se očekuju od prodaje Schengera mogle bi pomoći u financiranju opsežnih ulaganja potrebnih u njemačke željeznice, iako se očekuje da će se veći dio iskoristiti za smanjenje duga.

U prosincu prošle godine nadzorni odbor Deutsche Bahna naložio je grupi da "ispita i pripremi" prodaju do 100 posto DB Schenkera.

Deutsche Bahn je krajem rujna obavijestio upravu da je pregled dovršen.

Deutsche Bahn je u utorak službeno objavio da namjerava prodati "cijeli dionički kapital Schenker AG u otvorenom, transparentnom i nediskriminirajućem procesu." Rečeno je da ponude trebaju biti dostavljene do 15. siječnja.

Obavijest o prodaji objavljena je u Wall Street Journalu i na web stranici Deutsche Bahna.

"Međunarodno logističko tržište nudi izvrsne dugoročne izglede za rast. DB Schenker dobro je pozicioniran na tržištu kao jedna od četiri vodeće globalne logističke tvrtke", navodi se u priopćenju za tisak Deutsche Bahna, dodajući da će Schenker "trebati više kapitala i fleksibilnosti u budućnosti za vlastiti rast."

Schenker zapošljava oko 76.600 ljudi u 130 kompanija.

Tagovi: Deutsche Bahn, Schenker
PROČITAJ I OVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi pozvao je u nedjelju na nacionalni štrajk u odjelu korisničke službe Deutsche Telekoma dok se nastavljaju pregovori o plaćama i uvjetima.
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
OPORAVAK
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
ZAGREB - Industrijska proizvodnja u ožujku je bila 5 posto manja nego u istom mjesecu prošle godine. Na mjesečnoj razini podaci su malo bolji, bilježi se rast od 1,4 posto. Stanje u industriji poboljšava se, a pokazuju to i rezultati poslovanja domaćih tvrtki usmjerenih na izvoz.
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
BONUSI
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
ZAGREB - Rijetki radnici odlučuju se za zahtjevan i premalo plaćen rad u trgovini pa poslodavci nude bonuse za one koji dovedu nove radnike, a stanje bi se moglo popraviti i sklapanjem kolektivnog ugovora između Sindikata trgovine i poslodavaca.
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
INVESTICIJE
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
CELJE - Kovintrade iz Celja otvorio je u travnju novo skladište u Kragujevcu u Srbiji povodom 20. godišnjice poslovanja svoje podružnice Kovintrade Srbija.
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
NESLUŽBENO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
LJUBLJANA - Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane u Sloveniji, piše Delo u subotnjem izdanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE