GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deutsche Telekom: Akvizicija u SAD-u katapultirala prihode i dobit

Deutsche Telekom: Akvizicija u SAD-u katapultirala prihode i dobit
SNAŽAN SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 12:09
Autor: SEEbiz / H
BONN - Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom izvijestio je u petak o skoku dobiti i prihoda u 2020. godini zahvaljujući akviziciji u SAD-u koja je potaknula rezultate američke podružnice.

Prihodi DT-a prošle su godine poskočili za četvrtinu, na 101 milijardu eura.

Glavni je razlog T-Mobileovo preuzimanje Sprinta, za 26 milijardi dolara, čime je grupa prebacila težište na SAD. Preuzimanje je zaključeno 1. travnja prošle godine.

T-Mobile je na kraju prošle godine u SAD-u imao 102 milijuna korisnika, 50 posto više nego na kraju 2019. godine, pokazuje izvješće. Prihodi su mu poskočili 51 posto, a prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, bez troškova najamnina, za 88,6 posto.

Kada se isključe promjene u sastavu grupe i utjecaj valutnih tečajeva, prihodi Deutsche Telekoma porasli su prošle godine tri posto.

Kompanija je u 2020. generirala tri četvrtine prihoda u inozemstvu. U 2019. udio inozemnih prihoda iznosio je 69,5 posto.

Prilagođena neto dobit grupe porasla je u 2020. godini 15,5 posto, na 5,7 milijardi eura.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza deprecijacije i amortizacije (EBITDA), bez troškova najamnina, poskočila je 41,6 posto, na 35 milijardi eura. Organska stopa rasta iznosila je 7,9 posto.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca neto prihodi grupe porasli su 29,3 posto, na 27,6 milijardi eura. Kada se isključi utjecaj akvizicije u SAD-u i promjene valutnih tečajeva, uvećani su 5,4 posto.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), bez troškova najamnina, porasla je u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju 48,5 posto, na devet milijardi eura.

Deutsche Telekom očekuje da će im EBITDA bez troškova najamnina ove godine iznositi oko 37 milijardi eura.

Tagovi: Deutsche Telekom, T-Mobile USA, Sprint, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
ODGODA
Norveška odgađa odluku o uporabi cjepiva AstraZenece
OSLO - Norveškoj treba više vremena da procijeni hoće li nastaviti s uporabom cjepiva AstraZenece ili će ga izbaciti iz programa cijepljenja, rekao je ministar zdravstva Ben Hoeie u četvrtak.
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
RAST
PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki prehrambeni div PepsiCo izvijestio je u četvrtak o rastu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, profitirajući od gomilanja zaliha pića i grickalica u razdoblju pandemijskih ograničenja gospodarskog i društvenog života.
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
CJEPIVA
Raste interes za eksperimentalno cjepivo CureVac
BERLIN - Njemačka biotehnološka tvrtka CureVac priopćila je u četvrtak da proteklih dana bilježi porast zahtjeva za svoje eksperimentalno cjepivo u trenutku kada raste zabrinutost zbog nuspojava drugih cjepiva.
Zračna luka Zagreb: Naši poticaji nisu diskriminirajući
REAKCIJE
Zračna luka Zagreb: Naši poticaji nisu diskriminirajući
ZAGREB - Od samog početka koncesijskog razdoblja, točnije od 2013. godine, Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) u stalnoj je komunikaciji s različitim zrakoplovnim kompanijama diljem svijeta, radi procjene tržišnih uvjeta, razumijevanja potreba zrakoplovnih kompanija i nastojanjima za širenjem mreže destinacija i povećanjem broja prometa i putnika u Zagrebu, tvrde u priopćenju iz MZLZ-a.
Grupa Končar: Rast novougovorenih poslova i dobiti u 2020.
DOBRI REZULTATI
Grupa Končar: Rast novougovorenih poslova i dobiti u 2020.
ZAGREB – Na današnjoj sjednici Uprava i Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije usvojili su revidirane financijske izvještaje za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE